Picioare chinezesti

Postul de rezerva la nevoie se cunoaste. E bine sa ai pregatit ceva pentru atunci cand nu ai ragaz sa scrii. Tot pe calea mailului mi-a parvenit acest set de poze, pe care voiam de mult timp sa vi-l arat, cu riscul de a-l fi vazut deja. Nu vreau sa credeti ca sunt in pana de inspiratie sau ca pun pe blog tot ce primesc pe mail, insa timpul e nemilos zilele astea si n-as vrea sa n-am motiv sa intru pe aici sa mai verific una si alta. Da, sunt dependenta de blog. 😳

Pentru cei care nu stiu, in Japonia vremurilor gheiselor,* in China vremurilor trecute, unul dintre cele mai atragatoare si senzuale trasaturi feminine era numarul cat mai mic la picior, iar pantofii cat mai minusculi le schimonoseau picioarele in cel mai crud mod posibil pentru a atinge acest ideal. Procedeul era unul barbar si chinurile prin care treceau femeile erau de  nedescris. Pozele ilustreaza mai bine ceea ce cuvintele nu reusesc. Bine ca vremurile alea au trecut si ca atat chinezoaicele cat si restul femeilor din lumea larga sunt libere sa poarte ce pantofi vor ele.

__________________________________
* mea culpa pentru greseala de mai sus.  😳 Nu m-am documentat si am furnizat informatii gresite. Chinezoaicele, si nu gheishele, erau torturate astfel.