Păcatele mele

Am citit la Ana despre cum un necunoscut i-a criticat blogul. Si fara sa vreau, primele cuvinte care mi-au venit in minte au fost „lasa, ca mie mi-l critica si mi-l iau in ras prietenii” si imediat cum m-am gandit la asta m-a si cuprins o intristare ca m-am pus si mi-am insiruit naduful aici.
Asa cum va zic, unele dintre prietenele mele cand aduc in discutie acest locsor din lumea virtuala sunt brusc si neiertator stapanite de un bufeu de ras. Nu mai departe de saptamana trecuta, aceasta reactie mi-a fost din nou servita pe tava, cand, din nu stiu ce motiv, am amintit de asta micu’. Rasete timide, apoi aproape hohote si bineinteles intrebarea insotitoare: „Mai poti, ma, sa scrii?” Uite ca mai pot, din pacate nu prea am timp.
Lasand gluma si ironia la o parte si proptindu-ma pe-un gand, am concluzionat ca ma deranjeaza reactia asta, luarea in deradere a unui lucru care pentru mine conteaza. Asa cum unora le place sa escaladeze munti, cum altora le place sa vaneze concerte prin tari straine sau sa vada orice film aparut la cinema, asa imi place mie sa scriu si sa citesc. Asta e sportul meu extrem pe care as vrea sa-l cultiv cat pot de mult, pe care as vrea sa pot sa il ridic cat de sus poate capul meu si mai ales pe care mi-as dori sa il respecte lumea. Daca nu pentru ce scriu aici, macar pentru simplul fapt ca e pasiunea mea, hobby-ul meu si SINGURUL lucru de pana acum care a facut pentru mine ce nici un om nu a reusit: mi-a dat incredere si mi-a aratat ca oamenii sunt buni, ca tara asta nu e atat de neagra si cei pe care ii intalnesc aici sunt cu mult superiori celor de care ma lovesc pe strada sau cu care ies la un suc. Am mai vorbit de lucrurile astea si tare mi-e ca ma repet, insa mai am un lucru sa va spun: ironizand ceea ce eu iau in serios nu va aduce decat lipsa mea de interes pentru voi.