In sfarşit

S-a mai scris pe multe bloguri despre stirea asta, deci s-ar putea sa ma repet. Dar e unul din cazurile in care nu-mi pasa. Pe principiul telepatiei am primit de la Adelina un email imbucurator. Ma tot gandeam eu de ce in Timisoara mea nu exista ONG-uri ecologice, de ce nu exista nici macar un centru pentru animalele parasite sau macar ceva care sa le protejeze, de ce singurele mobilizari se intampla cand e vorba de copiii strazii sau copiii cu dizabilitati. N-am eu nimic impotriva lor, sa se intample, ba chiar am si participat la o strangere de fonduri pentru ei, insa pentru ceilalti care ar avea de asemenea nevoie de ajutor, eu nu stiu sa se faca ceva. Repet: nu stiu eu, poate s-o face, insa e foarte slab promovat. Dar sa nu mai arunc cu pietre…
Cum ziceam, Adelina m-a informat despre o ecologizare in masa a casei noastre, o invitatie la voluntariat pentru infrumusetarea orasului. Daca noi nu facem, cine sa faca?… toti asteptam sa faca primaria ceva, sa faca organizatiile, ăia cu bani sau altii. De ce sa nu ne unim fortele si sa mergem la vopsit de banci, la adunat gunoaie de prin parcuri, la colectarea şi reciclarea de hârtie, baterii şi alte materiale, sau la altele ce mai trebuie facute?
Eco Club Timisoara a luat initiativa si va scoate oamenii in strada saptamana viitoare, pe 10 mai, la ora 11:00, pentru cea mai mare zi de ecologizare a orasului. Si nu doar intr-un loc, ci in 9 zone:
Zona Cetatii – Piata Unirii: Domul Catolic
Zona Mal Bega 1 (pe uscat): Podul Mihai Viteazul (zona Prinţul Turcesc)
Zona Mal Bega 2 (pe uscat): Autogara Iosefin
Luciul de apă al Canalului Bega (pe apă cu bărcile): Podul Mihai Viteazul (zona Prinţul Turcesc)
Zona Complex: localul 3F
Zona Soarelui & Giroc: AEM
Zona Padurea Verde : Muzeul Satului
Zona Lipovei : Parcul situat vis-a-vis de Piaţa de legume
Zona Ghiroda: Intrarea în Ghiroda
Eu voi actiona in zona Lipovei si sper din tot sufletul sa imi adun prietenele din copilarie, poate ceva colegi din scoala generala si sa participam la curatarea locurilor in care ne-am jucat acum cativa ani, locuri pline de amintiri pe care n-as vrea sa le uit niciodata.