De la Baia Mare

Mie nu imi plac sarbatorile de Paste. Cred ca niciodata nu mi-au placut. Motivul nu-l cunosc, insa de cand ma stiu, nu pot sa zic ca am avut niste sarbatori de Paste demne de tinut minte. Toate s-au incadrat in categoriile „OK” sau „nasoale”. Cele de anul asta au fost OK. Am fost pentru al doilea an la rand in Baia Mare, la Iubi acasa. Din pacate, ce mi-a mai ramas de vizitat au fost muzeele si cam atat. Am vazut aceleasi lucruri pe care le-am vazut si anul trecut.

Orasul mi s-a parut mai neglijat fata de prima data cand l-am vizitat, desi Iubi zicea ca el vede progrese. Na, asa o fi, insa eu nu sunt de-a locului sa stiu mai bine. Din pacate n-am vazut nici Sapanţa, nici alte locuri de primprejur pentru ca n-a existat un mijloc de locomotie pe distante lungi. 🙁 In schimb am stat in pat cat pentru tot anul, m-am uitat la Cartea Junglei, la Enemy at the Gates si la ceva filme cu ursi. Am dormit si am mancat sa-mi ajunga pana la Craciun. Acum urmeaza cura de slabire, iaurturi si salate. Am si citit o carticica, Jacob’s room, despre care o sa va povestesc in zilele ce urmeaza. (Bucurie mare mi-au facut cei de la Cotidianul saptamana asta :D) Am fost doar la Inviere, unde chiar am ascultat ce avea de spus Patriarhul Preotul care a oficiat slujba si mi-a si placut. Spun asta pentru ca de obicei nu ma duc la slujbe si nu-mi place sa ascult ce indruga popii (sa nu dati cu parul, nu sunt atee, cred in Dumnezeu, dar nu cred in Biserica si nici nu prea o slujesc). N-am mancat atatea oua ca in alti ani, nici nu prea le-am remarcat prezenta, miel nici atat, dar ce sa vezi cand ma intorc acasa??? Maica-mea gatise IED. Fir-ar. /:)

Drumul inspre si dinspre Baia Mare e rau, din orice unghi l-ai privi. Am plecat cu trenul, sageata mirobolanta in care stai deparca ai fi in gips – super obositor – si m-am intors cu Altassibul – n-am scris io gresit, asa au scris ei pe usa. Cu autocarul stie toata lumea ce aiurea e sa mergi o distanta de 7 ore. Bine ca era 1 Mai si erau mai libere soselele.

Siiiii, m-am jucat cu aparatul, i-am testat functiile macro si zoom-ul ala fantastic de 12x. 😛 Nu prea mai aveam ce sa pozez nou, pentru ca aveam deja poze de anul trecut. Nu stiu cat de reusite sau nereusite sunt pozele pentru ca inca nu ma pricepsa manuiesc aparatul.

Si cam asa a fost relaxarea mea de Paste. Tot e bine.