Şi acum doamnele

Pentru deliciul meu si al altor fete (desi comentatorii au fost predominant baietii) am scris mai demult un post despre actorii mei preferati. Sa nu care cumva sa credeti ca am ceva cu femeile sau ca nu apreciez un talent cand il vad, ma gandeam ca drept ar fi sa le insir si pe dansele intr-o lista, asa cum imi e obiceiul si obsesia pentru liste. Sper sa imi vina ideile pe masura ce scriu, pentru ca, sa fiu sincera, am in minte doar cateva actrite care nu-mi plac deloc si din cauza carora ocolesc filmele cu ele.
Insa, pot oricand si la orice ora sa va spun pe nerasuflate care sunt actritele mele preferate:
Meryl Streep – cred ca nici n-are rost sa enumar filmele in care a jucat, pentru ca talentul ei este unul international cunoscut si recunoscut. Mi-a placut mult in rolul din Diavolul se imbraca de la Prada, Clarissa lui Michael Cunnigham, dar cred ca prima data am vazut-o in Death Becomes Her (nu stiu cum a fost tradus in romaneste, parca Tinerete fara batranete).
Nicole Kidman – desi am notat-o sub Meryl, nu inseamna ca e pe locul doi, pur si simplu asa mi-am amintit de ea. A primit Oscarul pentru ca a interpretat-o pe Virginia Woolf, si a fost intr-adevar magistrala in acel rol. Eu i l-as mai fi dat si pentru Cold Mountain si pentru The Others.
Meg Ryan – e asa de dulce ca nu poti sa n-o indragesti. Chiar sunt curioasa daca exista printre voi cineva cui nu-i place Meg Ryan. De la City of Angels (care e unul dintre filmele mele preferate) si pana la Kate & Leopold parca nu s-a schimbat deloc. Primul film in care am vazut-o a fost comedia Innerspace si incepand de atunci, m-am cam uitat la tot ce am prins cu ea.
Sandra Bullock – frumoasa, amuzanta, desteapta, actrita poate nu de talia primelor doua, dar cu siguranta cu filme de toate genurile, dar mai ales comedii romantice. Speed a fost prima intalnire cu ea, apoi au urmat In love and war, unde o intrepreteaza pe iubita lui Hemingway, Practical Magic, alaturi de Nicole Kidman – au facut o pereche pe cinste, si sa nu cumva sa uit ca in Infamous a jucat rolul lui Harper Lee.
La categoria „the sexyest woman alive” (pentru mine), pe primul loc cu coronita: Eva Longoria. N-o fi ea nu stiu ce talent nedescoperit, desi imi place la nebunie in rolul lui Gabi din Desperate Housewives, dar debordeaza de sex-appeal. Tot sexy, cealalta Eva, Eva Mendes, pe care am vazut-o in Hitch si am incercat si cica a jucat si in Once upon a time in Mexico, cu Johnny Depp, da’ nu-mi mai aduc aminte.
Dulcica si dragutica mi se pare frantuzoaica Audrey Tautou, cu care in ultimul timp m-am cam intoxicat, ca m-am apucat de vizionat filme frantuzesti.
Ar mai fi: Julianne Moore, Juliette Binoche (absolut fabuloasa in Chocolat si Wuthering Heights), Julia Ormond, Julia Roberts, Julia Stiles, Reese Whiterspoon.
La capitolul „sa nu va vad” intra fara drept de apel Keira Knightley, Salma Hayek, Cameron Diaz, si uite ca le-am uitat pana sa le amintesc. Dar le-oi adauga cand mi le-oi aminti.