De ce e bine ca persoanele publice să aibă blog

Imi amintesc cu drag de perioada in care eram fana unei formatii si savuram cu o placere aproape orgasmica orice propozitie imi aducea o informatie noua despre ea. Cumparam orice revista aparea lunar, eram suparata foc ca nu gaseam si in Romania Bravo, sau altele care apareau prin strainatate, iar Popcorn nu era o furnizoare satisfacatoare a nevoilor mele. Internet nici vorba, doar o adresa amarata a unui Fan Club din Tampa, Florida, unde nu credeam ca scrisoarea mea va ajunge vreodata. Asta se intampla prin 1996.
Acum, lucrurile stau altfel. Revistele curg garla, emisiunile si televiziunile muzicale sunt la indemana oricui, sa nu mai vorbim de accesul la informatia mondiala, aka reteaua www.
Fie ca sunt vedete din muzica, cinematografie, televiziune sau alte domenii de interes public, informatia vine direct de la ei, ceea ce ii apropie de fanii care ii adora si se bucura pentru orice firimitura de atentie, pe care le-o ofera.
Una dintre metodele cele mai „afectuoase” intre vedete si fanii lor cred ca o constituie blogul. Acesta le ofera posibilitatea sa le vorbeasca direct, sa isi exprime de la ganduri intime pana la pareri subiective, orice le trece prin cap. Prin comentariile pe care le lasa, cititorii, fani sau nu, simt ca se apropie si intra in sfera personala a idolului lor, facandu-l mai accesibil, mai palpabil. Dialogul ce se naste intre cele doua parti reduce distanta de orice fel care exista intre ei.
Asta mi s-a intamplat si mie cand am dat peste blogurile personale ale unor cantareti, prezentatori, actori, oameni de televiziune sau de radio. Vazand ca ni se adreseaza noua direct, impartasindu-ne idei, trairi si fapte din viata lor, i-am simtit oameni, asa cum, de fapt si sunt, nu niste entitati menite sa dea bine pe sticla, carora le e interzis sa greseasca pentru ca sunt in mod constant sub lupa aparatelor de fotografiat sau de filmat.
In sensul asta, ei fac o treaba buna: Doru Oprisan, Tudor Chirila, Florin Grozea, Mihai Sturzu, Nicoleta Dragan, Cabral, Dragos Bucurenci, Mihai Morar si pe ceilalti pe care ii stiti, ii adaugati voi. Nu sunt o cititoare constata a blogurilor lor, intru din cand in cand, si rareori las un comentariu. Insa sunt convinsa ca exista oameni care ii citesc zi de zi si care intra constant sa vada ce au mai scris oamenii pe care ii admira. Eu una ii felicit. 🙂