Despre intitulări

Curiosilor a venit vremea sa le explic care-i faza cu Tomata asta cu scufiţă. Cu denumirea carevasazica. Cativa dintre voi stiti ca la origini blogul meu se numea „Hellene a piece of me”. Nici ca se putea mai banal. Foloseam „Hellene” pentru orice prezentare – mai putin la scoala – pe net insa pretutindeni ma semnam asa, datorita celui de-al doilea nume al meu, Elena (bagati la cap, ca e pe 21 Mai :D). Mai apoi, cutreierand eu meandrele blogosferei si incantandu-mi ochii cu diverse titulaturi de bloguri, parca imi venea sa il rebotez ca nu imi placea mediocritatea in care se scalda.

Intr-o zi de vara, in urma proaspetei mele pasiuni pentru roşu si a unei sesiuni de shopping, m-am dus la lucru invesmantata din cap pana in picioare in culoarea blogului. O colega cu spiritul de observatie pe faza imi zice in trecere: „Arati ca Scufiţa Rosie.” Mi se pare binevenita o corectare inutila si zic: „Ca o tomată.” Nu stiu de ce n-am folosit cuvantul pe care il foloseste toata lumea pentru a desemna leguma in discutie, dar imediat cum mi-a iesit pe gura am avut ceva ce semana cu un flashback (numai ca nu ma gandeam la nimic din trecut) si sintagma mi-a rasarit in creieri. Cu gandul numai la asta, imi termin ziua de lucru si ma duc fuguta acasa sa fac schimbarile ce se cereau. Si asa m-am transformat in ceea ce cititi voi azi. Multi mi-au zis ca numele asta i-a atras spre blog, asa cum pe Jerry il atragea mirosul de cascaval. Unii au revenit, altii nu. Unii rad, altora li se pare o prostie, altii il gasesc interesant (numele). Mie imi place… o sa il ridic la rang de brand. :))

Puisorul cufurit voia sa stie de ce acest blog se numeste asa. Eu vreau sa stiu de ce blogul Zmeurei se numeste asa, de ce Bloodie si de ce My beautiful insanity, de ce Clover Shaped Screwdriver, si de ce Scaevola?