Lista găleţii

Cand cineva ma intreaba „care-i filmul tau preferat?” sau se lamenteaza pe un ton rugator: „recomanda-mi un film bun”, ma blochez sau repet acelasi raspuns: The Shawshank Redemption. Adevarul e ca de cand sau pana cand am vazut filmul asta, am mai vazut multe altele care merita recomandate. Si am luat hotararea infaptuirii lucrului meu preferat: o lista. O lista cu toate filmele care m-au impresionat, din care am ramas cu ceva si pe care le-as revedea oricand.

Pana sa fac lista aia, ma opresc la unul pe care l-am vazut duminica, The Bucket List. Idee, actori, dialoguri, peisaje, tot ce vrei.

Ideea: 2 oameni afla ca mai au putin de trait si incropesc (si ei) o lista cu lucrurile pe care vor sa le faca inainte sa moara. Le fac pe parcursul unei calatorii si in timpul ei invata si descopera ceva despre viata. Finalul e foarte miscator si lacrimogena cum ma stiti, am adapat un pic soriceii.

Actori: Morgan Freeman si Jack Nicholson, exact asa cum ii stim. Need I say more?

Dialoguri: Ce poate iesi cand Nicholson se intalneste cu Freeman? Jovial, plin de viata, glumet si intotdeauna cu ranjetul pe buze, Nicholson e cel cu bani ce face posibila indeplinirea viselor amandurora, ce devin comune. La polul opus, calmul, inteleptul si filosoful Freeman, preocupat de treburile sufletului ii serveste celui dintai replici pline de subinteles ce fac deliciul filmului.

Peisaje: Cam din toata lumea, dar mi-a placut ca nu au fost alese la intamplare, ci fiecare are o simbolistica a mortii, o poveste ce te pune pe gandit.

Si ca sa nu aveti impresia ca postul acesta este o recenzie sau o reclama pentru un film care si le face singur, am o intrebare: voi ce ati vrea sa faceti inainte sa muriti?