Schimb de carti – inatalnirea (4)

Duminica a fost Schimb de carti. A fost frumos, am fost multi, am vorbit (unii mai mult, altii mai putin) despre carti, despre rusi, despre filme, despre bloguri si alte cele. Sa incepem cu inceputul.

Am ajuns la barul cu pricina, relativ la timp, desi imi faceam probleme ca n-o sa-l gasesc. Parea destul de spatios, dar cand participantii tot veneau, si veneau si veneau, nu mai parea la fel. Am unit mese, am adus scaune si ne-am imprastiat cartile si ideile. Am vorbit despre lecturile de luna trecuta, despre ce carti am adus si i-am ascultat pe altii vorbind despre creatiile lor. Si asta pentru ca printre noi s-a aflat un scriitor, Ioan Usca, ce ne-a vorbit in dulcele grai moldovenesc despre rusi, despre carti, despre intamplari de zi cu zi. Au venit multi de data trecuta dar si cateva chipuri noi primite cu bratele deschise. Ce m-a surprins si mi-a displacut chiar a fost faptul ca multi si-au luat indarat cartile pe care le-au adus fie data trecuta, fie chiar la editia aceasta. Printre ei m-am numarat si eu cu Lumea Sofiei – s-a speriat lumea de dimensiunile ei generoase. Nu m-a deranjat ca n-a luat nimeni cartea mea (nu e extraordinar de buna), dar nu mi-a placut ca abia am gasit eu ce sa iau. Si ce am luat nu sunt pe deplin convinsa ca o sa citesc. Vi-am povestit eu mai demult ca am fite si figuri in ceea ce priveste literatura, dar nu e chiar asa de grav.
Am reusit sa pastrez Veacul fara prea mare dificultate, nu s-a batut nimeni pe el. Sper ca data viitoare sa fie carti mai valoroase sau macar mai interesante. Am mai luat de la Marius U Jerome K Jerome – Trei pe doua biciclete, si de la Tania, care a absentat, Femeia parasita de Balzac (nu parasita de Balzac, ci scrisa de el 😛 )
Nu stiu exact numarul participantilor insa ii notez aici in ordinea numerelor de pe scaune:
Ana, Dan, Richie, Dan (al lui Ama), Ama, Marius U, Sneji, Timeea, Marius, Nuzzu, Rebecca, Cami (scuzati cacofonia, dar au stat una langa alta), eu, Adelina, Carina, Iulia, Tatiana, Ioan Usca, Alina. Asa, pe care am uitat de data asta??
Poze gasiti la Rebecca, iar cei care sunt inscrisi in grup le gasesc pe ale mele acolo. Pun si aici cateva sa va satisfac curiozitatea. 🙂
Na, si cam asta a fost. Astept cu nerabdare editia a 5-a. 🙂

32 Comments

  • miclowan

    pare interesantă manifestarea. Am început şi eu să citesc “Lumea Sofiei” şi îi înţeleg pe cei care o evită. E plictisitoare.

  • Lulu.

    mie chiar mi-a placut lumea sofiei 🙂 o am cu autograf de la ioan t. morar, cred ca am citit-o intr-o saptamana, doua. nu e palpitanta, course, ca nu e thriller, dar nici plictisitoare. 🙂 acum depinde de varsta la care o citesti (cred) 😀

  • Tomata

    @ miclowan –> E foarte interesanta si foarte asteptata intalnirea. Eu am rezistat pana la sfarsit la Lumea Sofiei…

    @ Carina –> Eu am sperante pentru data viitoare. 😛

    @ Clover –> Bafta si spor la citit. Sper si eu sa le citesc pe cele pe care le-am luat.

    @ Puisorul cufurit –> Multumesc. 🙂

    @ cropcircles –> Sunt prea tipatoare in poze, nu ma mai imbrac in rosu data viitoare.

    @ Himera –> 🙂 Prea mult rosu, nu? :-s

    @ zulu –> Poti sa alegi orasul care iti e mai aproape, ca doar se tine la Bucuresti, Iasi, Tg.Mures din cate am inteles. Cat despre a doua propozitie, da-mi voie sa iti spun ca nu e deloc pe gustul meu, nici nu am inteles prea bine ce ai vrut sa spui. In orice caz, te-am mai rugat sa limitezi la comentariile de genul asta. Sper sa nu mai fie nevoie sa o repet. Multumesc.

    @ Vania –> Mi-a placut foarte mult accentul dvs. Si mi s-a parut ca aduce putin a moldoveneasca de peste Prut. Daca am gresit, sa-mi fie cu iertare. 🙂

    @ Lulu –> Chiar asa, nu e palpitanta, desi poate se vrea a fi, datorita enigmei la care este supusa Sofie… Am rezistat totusi pana la sfarsit.

  • zulu

    Ca sa revin iubesc foarte mult ketcup-il si il mananc chiar si pe paine goala asa ca nu a avut nici o conotatie sexuala ce ama zis

  • rebecca

    La Sofia nu m-au speriat dimensiunile ei pur si simpul nu m-a atras continutul. Nu tre sa te superi ca ti-ai dus cartea inapoi, gusturile difera si pentru fiecare dintre noi este o provocare sa faca o alegere buna in aducerea unei carti. Am mai explicat si la mine pe blog de ce cred ca atatea carti s-au intors acasa. Plus ca la concurenta avea niste carti mult mai interesante.

  • Tomata

    @ unuzero –> Mai degraba ne simtim bine decat ne distram.
    Pentru al doilea comentariu, nu trebuie sa se sperie nimeni de mine, dar unele remarci mi se par cam deplasate. Pentru al treilea, e vorba despre o poza pe care am pus site-ul meu, nicidecum nu pe o rochie pe care o port pe strada sau oriunde altundeva.

    @ zulu –> Gluma sau nu, nu mi-a placut. Iar daca sub “dragostea ta pentru ketchup” se ascunde un compliment pentru blogul meu, nu l-am sesizat din prima.

    @ baghy –> Si unde e problema? Pentru informatia completa: adresa blogului nu e pe o rochie reala, ci pe o poza cu o rochie. PENTRU RECLAMA!

    @ Puisorul cufurit –> Sper sa nu apara prea multi care au prea multe de spus, ca acele comentarii nu vor vedea lumina blogului.

    @ rebecca –> Dar nu ma supar ca mi-am luat cartea inapoi, nu am declarat-o geniala, si nici nu am recomandat-o cum le-as recomanda probabil pe altele. Am luat-o in graba din biblioteca si am adus-o. Mie nu mi s-au parut prea interesante cartile de la editia asta, de asta am si spus ca mi-a parut rau ca nu prea am avut ce sa iau. Cred ca inca lumea se sperie ca ramane fara carte si nu aduce decat ce nu i-a placut… uite si exemplul meu. Am tremurat toata cand am auzit ca nu a venit Amantul inapoi.

  • Programare Sociala

    Nu stiu de ce, dar “gathering”-ul asta al vostru mi se pare o chestie cel putin fortata.
    Chestia cu schimbul de carti mi se pare o atitudine “open” care vine exact impotriva ideii incetatenite de a nu da carti ca nu le mai primesti inapoi sau le primesti peste 10 ani sau le primesti rupte si neingrijite.

    Apoi sa vin intr-o cafenea/club/bar/carciuma/whatever si sa pun cartea pe masa/laptopul pe masa mi se pare “plain stupid”.

    In plus, toata atmosfera prezentata (cel putin asa cum a fost expusa la Dan de pe blog de la tine) mi se pare cu un aer vechi si “comunist”. Comunist este intre ghilimele.

    Intalnirile mi se par ridicole, oamenii imi par ca participa doar din vanitate.

  • Vania

    @ Tomata

    Nu polemizam, dar eu sunt născut în Timişoara şi nu prea aveam de unde deprinde accente aparte. Totul ţine de dantură, cum am zis. Poate că şi cei de peste Prut or fi în duşmănie cu Colgate, şi de-acolo să provină… limba moldovenească…

  • Himera

    prea mult rosu ? deloc ..eu ador rosul … ieri imi facusem unghiile rosssssiiiiiii …un rosu de ala de cu.ve 🙂
    dar am dat repede cu acetona pe ele …se uitau colegi ciudat 🙂
    apoi de nervi m-am apucat iar de gatit … buh ..am pus si reteta cu poze pe “globul” meu 🙂

  • Tomata

    @ Programare sociala –> Mie, (si sunt sigura ca si ceilalti sunt de aceeasi parere) nu mi se pare ca e ceva fortat. Daca vrei sa vii bine, daca nu, stai acasa si citeste in singuratatea camerei tale. Nu te aduce nimeni cu forta si nici nu te obliga sa citesti ceva. Cred ca n-am spus deloc pana acum de ce imi place mie acest schimb de carti, dar n-o s-o fac acum ci la urmatoarea intalnire. Nu de alta, dar sa nu ma repet. Nu pot sa te conving si nici nu incerc. Dar sunt aproape sigura ca ti-ai schimba parerea daca te-ai duce la o intalnire de genul asta. Cel putin in Timisoara avem destul exemple.

    @ Vania –> :)) O sa va cred pe cuvant, dar totusi aveti un accent aparte. 😛

    @ Himera –> Si mie imi place rosul… da’ uite cum arata in poze. Parca numai eu ma vad. 😛 Nu ca asta ar fi ceva rau, dar nu sunt eu centrul atentiei. 😀

  • diamond

    cand spui “mi se pare fortata intalnirea” te referi la unul, doi sau mai multi participanti sau la cel/cea care organizeaza ca vine “fortat” la intalnire. Sau ca ii forteaza pe ceilalti sa vina. Ceea ce nu este deloc adevarat, daca n-ai observat ca toata lumea scrie pe bloguri despre acest schimb de carti, lucru care nu se prea intampla dupa intalnire pe blogurile “bucurestene”, ceea ce arata entuziasmul si interesul cu care vin toti la schimb de carti. Cel mai rau lucru e sa-ti dai cu parerea despre un lucru despre care nu stii aproape nimic. Asa ca, cu tot respectul cuvenit, informeaza-te mai bine data viitoare si nu mai veni cu “impresii” nefondate. Scuzati-mi limbajul, sunt antrenata in seara asta. 😛

  • Tomata

    @ Programare sociala –> Fiecare e liber sa creada ce vrea, asta nu ne va impiedica nici pe noi, nici pe altii sa continue. 🙂 Eu totusi te sfatuiesc sa iei parte o singura data (asta daca iti place sa citesti) si sa te convingi cum e de fapt.

    @ diamond –> Pe mine m-ai ametit cu fortatul. :)) N-am stiut ca cei din Bucuresti nu scriu pe blogurile lor despre aceasta intalnire, n-am urmarit fenomenul si acolo.

  • diamond

    Nu, n-am prea vazut impresiile de dupa decat pe vreo 4 bloguri, ca eram curioasa sa vad ce povestesc ei de intalnire, dar oricum nu e ca la noi, toata lumea publica ceva dupa intalnire ;)) (toata lumea cu blog).

  • Ama

    @ Programare sociala – ca si organizator la Timisoara si impricinat posesor al laptopului “afisat” nu pot rezista tentatiei de a nu da un raspuns.

    O sa incerc sa raspund punctual:

    1 Schimb de carti Timisoara a pornit pentru ca eu am vrut sa aduc aici ceea ce Bookblog organiza deja la Bucuresti. Vroiam asta pentru ca imi doream sa existe o ocazie, un happening (;)) si pentru cei care (sa-mi scuzi cliseul) au o pasiune pentru citit.

    2 La aceste intalniri vin toti cei care vor. Nu fortez pe nimeni si inca nu stiu sa fi aplicat masuri coercitive pentru cei care nu au facut act de prezenta :))
    Daca intalnirile acestea tind sa denatureze pe parcurs nu este ceva ce eu pot controla tocmai din motivele precizate anterior. Nu pot vorbi in numele participantilor (ca nu e “comunism” :P), ci pot doar sa sustin ideea pentru care organizez aceste intalniri.

    3 Prezenta cartilor pe masa este inevitabila.

    4 Prezenta laptopului este una temporara (soarta face sa apar mereu cu nasul in el) dintr-un motiv pur organizatoric: tocmai pentru ca SdC vine cu o idee “open”, care se izbeste de posesivitatea noastra fata de carti, exista acolo o lista (zic eu destul de bine pusa la punct) cu numele celui care aduce cartea si numele celor care o iau, alaturi de datele de contact.
    In circuit exista momentan peste 60 de carti. Sa stau si sa rescriu la fiecare intalnire aceleasi titluri mi se pare o risipa inutila de energie si de timp.
    Din acest unic motiv este prezent si laptopul meu la intalniri. 🙂

    5 Vanitatea fiecaruia este o chestiune de constiinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *