Patru, Doamne, si toti patru

Cristi isi simte mana amortita si nu prea isi poate misca picioarele. Pe fata are pamant si hainele ii sunt rupte. Ce cauta pe camp intins cu fata pe jos? Se ridica si priveste in jur. E pe camp, nu e nici o indoiala.Cand se dezmeticeste mai bine, vede masina lui Raoul langa sosea. Parca e a lui, desi culoarea… Isi aduna puterile si se indreapta spre ea.
Raoul, Mirela si Eliza parca acum se trezesc din somn, toti deodata, de parca un ceas desteptator i-ar fi smuls din visare. In jurul lor miroase a ars, ba chiar li se pare ca vad si fum. Cristi deschide portiera din dreptul soferului, Raoul e orbit de lumina, isi duce mana la ochi pentru a-l putea vedea pe prietenul sau. Inca nu s-a trezit de tot. Parca ar fi din fum si el. Il intreaba de ce e afara si nu cu ei in masina. Nu stie, s-a trezit acolo, brusc, si apoi a venit la ei. Nu-l mai doare nimic, nu mai simte nimic.
Fetele le urmaresc discursul si vor sa iasa la aer curat. Nu le place mirosul de carne prajita. Le da o senzatie ciudata. Afara e prea multa lumina, se uita unul la altul, mirati. Lumina le da impresia ca ar fi transparenti. Mirela simte ca pluteste, nu mai poate pipai cu picioarele campul pe care sta. Il ia pe Raoul de mana. Nu vrea sa plece nicaieri fara el. Cristi si Eliza ii vad ridicandu-se incet de pe pamant, o prind pe Mirela de mana si toti plutesc, se ridica la cer.
Ieri dimeata, urletul rosu al Pompierilor ma ridica de pe scaun si ma cheama la fereastra. Ma uit dupa el prin geamul fumuriul al biroului si ca de fiecare data ma indispune.
Spre seara, cand mergeam pe strada, as fi vrut sa nu fi raspuns la telefon. De fapt prima data cans a sunat nici n-am raspuns. Un mesaj, apoi un alt telefon. Mi se taie picioarele si vocea imi tremura.
Am inteles cum s-a simtit Dna. Dalloway la petrecerea sa.
Cristi, Raoul, Mirela si Eliza au murit ieri intr-un accident de masina. Toti. Impreuna. Doua iubiri se vor continua in cer. Il cunoasteam doar pe Raoul. Nu eram prieteni, doar cunostinte, dar il cunosteam atat de bine incat sa stiu ca a fost un om extraordinar, un baiat destept, oricand dispus sa ajute pe oricine. Ma tot gandesc la durerea celor 4 familii. La lacrimile care curg si la tristetea care-i va insoti toata viata.
Dumnezeu sa ii mangaie, si pe cei decedati, Dumnezeu sa ii odihneasca in pace.