Mi se pare aiurea …

… daca ai un blog sa faci urmatoarele chestii:
  • sa nu raspunzi la commenturile cititorilor tai – de fapt mi se pare lipsa de respect fata de pararile celor care si-au exprimat parerea in legatura cu ce ai debitat tu. Si nici nu prea imi place cand eu fac commenturi pe alte bloguri sa nu mi se raspunda. Intotdeauna ma intorc sa vad daca mi s-a raspuns, si de multe ori, raman dezamagita ca nu m-a bagat nimeni in seama.
  • sa nu pui linkuri spre alte bloguri cand vorbesti despre ele, sau in cazul lepselor. Nu zici de unde ai primit leapsa sau la sfarsit spui ceva de genul: ” sa o ia cine vrea”.
  • sa iti transformi commenturile la blog in instant messaging. Vad pe multe boguri cate 40-5o de commenturi si cand colo ce sa vezi? Smileys si conversatie mai mult sau mai putin pe marginea postului intre posesorul blogului si aceiasi 3 comentatori.
  • sa faci un prim comment pe un blog (pe care chiar daca il urmaresti de ceva vreme si iti place, dar nu iti faci simtita prezenta) in care sa ceri un schimb de linkuri. Mi s-a intamplat de cateva ori si tin sa precizez cum abordez eu situatia asta: citesc zilnic destule bloguri . Mi-e plin readerul de ele si acolo unde am ceva de spus, spun. Daca imi place un blog, il adaug in blogroll fara sa il anunt pe proprietar si fara sa ii cer sa faca acelasi lucru. Daca vrea si daca considera ca blogul meu e demn de blogrollul lui e liber sa ma adauge.
  • lista ramane deschisa…