Smells like teen spirit

Vorbeam acum ceva timp despre copilarie.

Despre cum copiii din ziua de azi pierd multe lucruri si trec prin copilarie ca gasca prin apa. Gandindu-ma insa la adolescenta mea, imi dau seama ca nici ea n-a fost cum a fost a celor dinaintea mea. Sau macar ca a unor adolescenti din jurul meu, nu neaparat din anturajul meu.

De exemplu, nu am profitat de discoteca fiindca n-am avut voie sa merg. Calcam pe ringul de dans doar cu ocazia Balurilor Bobocilor (ma duceam la cate 3 pe an). Am mai avut voie o singura data sa merg la disco, dar pana la 12 noaptea, cand a venit mama mea dupa mine. Inlacramata si indurerata, cu urechile infundate de la bass-ul din Park Place.

Revenind la adolescenta… Nu am facut nimic notabil, nici o nazbatie, nici un risc asumat, nici o incalcare a regulilor – nu prea stricte de altfel – ale parintilor mei. Pot sa numar pe degete experientele cele mai curajoase, care ma fac sa regret ca n-am indraznit mai mult.

Una dintre “rebeliunile” mele s-a petrecut dupa ce am terminat liceul, chiar dupa admiterea la facultate, cand intr-o seara, dupa 3 ore de sfatuiri Si hotarari Si alegeri de cum sa ne petrecem seara, am ajuns la concluzia ca vrem la Strand, la apa termala. Eram 2 fete, 3 baieTi Si 2 masini. Stiam ca nu incape vorba sa le cer voie parintilor sa merg la strand, prietena mea nu putea merge nici ea acasa sa se schimbe asa ca i-am mintit pe ai mei ca mergem la disco. 😀 In timp ce prietena mea o tinea de vorba pe maica-mea, eu am aruncat costumele de baie pe geam. Ca sa le iau a trebuit sa ma furisez noaptea, pe intuneric, desculta in gradina, sA nu fac zgomot. A fost placut pentru ca a fost oarecum intrezis. Ai mei nu stiu nici pana in ziua de azi, Si nici nu le spun, nu pentru ca ar zice ceva, pur si simplu pentru ca e placut sa ma gandesc ca am fost “fata rea” Si am facut si eu chestii adolescentine.
Va mai povestesc altadata celelalte 2-3 nazbatii ale mele.
Concluzionand, n-am avut o adolescensa rea, dimpotriva, nu regret nimic, poate doar putin-putin ca am fost cam cuminte.