Sa socializam

Ne plangem de multe ori ca oamenii (cu precadere tinerii) din ziua de azi nu isi mai traiesc viata din cauza Internetului. Ca toata ziua stau pe mess, trimit mail-uri (spam-uri in mare parte), bloguiesc sau se dau aiurea pe site-uri porno. Putini sunt cei care fructifica statul in fata calculatorului in timpul liber. Si stand asa si gandindu-ma de ce sa nu ies la un suc cu prietenele, de ce sa nu organizez o seara de jucat carti la mine, de ce sa nu ies la plimbare cu Iubi, de ce sa nu socializez mai mult? In primul rand ca e cald. (atat despre caldura o sa auziti de la mine). Apoi pentru ca nu toti au timp si nici nu isi fac atunci cand poti tu. Din diverse motive.
Ei…concluzia la care am ajuns eu e ca socializam si din spatele computerului. Mai ales pe bloguri. Chiar daca nu il ai in fata pe cel caruia ii citesti randurile, chiar daca schimbul de replici e un pic decalat si raspunsurile vin mai tarziu (sau deloc), tot socializare se cheama. Adica vin in “casa ta”, ascult ce zici, iti dau dreptate sau te corectez, imi spun si eu parerea si plec. Ma duc la altcineva il ascult si pe el, ma fac auzita, te invit si pe la mine si plec si de la tine. Apoi vii tu la mine. Vezi ce am de zis, intri in dialog, lasi un gand si pleci si tu mai departe in alte vizite. Eu numesc asta socializare. Virtuala, dar socializare. Incep sa cunosc un om citindu-i randurile zilnice, gandurile ascunse, dorintele arzatoare, placerile, mai aflu stirile, barfele, noutatile si asa mai departe. Unii mai imi pun un filmulet altii ma rasfata cu muzica. Daca intervine o oarecare legatura se face schimb de id-uri de mess si socializarea se extinde. Si poate in viitorul apropiat sau departat ajungi sa te cunosti si live cu persoana aia, se pot naste prietenii, discutii de calitate cu oameni cu care te asemeni. Imi place in blogosfera, din mai multe motive.
Imi place ca oamenii vorbesc fara sa se bage unii peste altii, imi place ca exista de toate pentru toti, imi place ca am pe zi ce trece tot mai multi oaspeti. Usa nu va e inchisa niciunuia, puteti intra fara sa bateti. Nu-i asa ca-i cool??
P.S. La sfarsitul fiecarei zile va raspund la comment-uri, asa ca reveniti sa le cititi. 😉