Me against the world

Mi se spune Gica Contra. E usor de inteles de ce. Parerile si gusturile mele rareori coincid cu ale prietenilor ceea ce se cam contrazice cu ideea despre prietenie ( nu atat de mult incat sa le strice, dar cine stie ? ) Pana nici cu prietenul meu nu am aceeasi cateogrie de gusturi. Cred ca e ceva in neregula cu voi… 😀
Problema intervine cand mi-e greu sa accept ideile altora. Cand mi se pare atat de aiurea cand altii nu vad ceea ce mie mi se pare normal vad negru in fata ochilor si ma enervez imediat. Asta ar putea fi daunator pentru viitorul meu.
O alta placere a mea e contrazicerea, dar atentie ! nu ma contrazic cu nimeni daca nu am o baza solida asupra celor ce spun. Sunt unii care se contrazic numai de dragul de a se contrazice, sa li se para si lor ca au ceva de spus, fara sa fie insa stapani pe cuvintele lor si fara sa aiba cum sa dovedeasca adevarul celor afirmate. Asta mi se pare o prostie si pe prosti trebuie sa ii ignori.
Cuvintele si exprimarea au un rol foarte important intr-o cearta. Trebuie sa fii atent ce cuvinte folosesti si cum te exprimi astfel incat sa nu poti fi combatut cu propriile tale arme. E o chestie dificila si cearta asta, nu poti s-o faci oricum.