Vizita la fabrica de ciocolata Butler’s

În ulitmul articol din seria Dublinului vă povestesc despre vizita la fabrica de ciocolată Butler’s. Mă gândeam că e ceva ce i-ar plăcea și Adei, că mie sigur îmi făcea galeș cu ochiul. Nici măcar nu auzisem de ciocolata asta până să mă documentez pentru călătorie, însă după ce am gustat-o sigur o caut că e bună tare.

Așadar am cumpărat bilete, ne-am urcat în bus și am ieșit din Dublin pentru a ajunge la fabrică.

Un pic de ghinion a fost că ne-am nimerit în aceeași zi cu un grup de adolescenți italieni, fooooarte gălăgioși și prea mulți, însă nu a fost foarte neplăcut. Ne-au dat halate albe, ceea ce a incantat-o foarte tare si apoi ne-au lasat sa citim si sa ne jucam cu ecranele dintr-o sala de unde am aflat istoria fabricii.

I-am tradus Adei tot ce ni s-a explicat, însă pe la jumătate am cam pierdut-o că se plictisea. N-am făcut turul prin fabrică ci pe deasupra, printr-un tunel de sticlă și poate și ăsta a fost un dezavantaj pentru ea că nu prea înțelegea bine ce se întâmplă. Eu, în schimb, am înțeles, însă recunosc că mi-ar fi plăcut să fiu mai aproape de mașini și roboți să pot vedeam mai bine cum lucrează. Desigur că normele sanitare nu permit asta. Am primit multe praline să le gustăm, însă pentru că tocmai mâncasem prăjitură cu cremă de ciocolată înainte să intrăm, nu mai puteam gusta nimic pentru că mă durea stomacul.

Partea preferată a Adei a fost cea practică. La finalul turului, am primit câte un elefant de ciocolată pe care să îl pictam cu ciocolată albă. Nu e așa ușor cum pare, în special dacă nu ești indemanatic. Am făcut și noi ce am putut, dar vă garantez că noi ne-am dat silința prin comparație cu mâzgăliturile adolescenților :))

Fabrica Butler’s e unică în lume, în sensual că nu are filiale pe nicăieri, însă exportă în peste 40 de țări. Am aflat că din cauza asta, producția pralinelor și figurinelor de Paște începe imediat după Crăciun și trec prin toate sărbătorile anului cu mult timp înainte de datele lor, mai ales pentru că transportul durează uneori și 4 săptămâni cu vaporul. Noi ne-am nimerit în mijlocul oualelor de Paște, al iepurasilor și puilor de găină.

Eu aș mai încerca și altele, poate când mai crește Ada.