Berlinul pe scurt, în imagini

S-au întâmplat atâtea si am văzut atâtea de când n-am mai dat pe aici că mi-ar lua o veșnicie să mă apuc să le scriu pe toate. Așa că o să fac un post din poze, să mă achit de datorie.

Cum sunt o grămadă despre care voiam să povestesc, mă întorc și cu două luni în urmă pentru a le nota și aici.

Cafe Ora este o cafenea mișto de tot care a păstrat tot mobilierul și accesoriile farmaciei care a ocupat spațiul înaintea ei. Am fost o singură dată când Sotzu era în România, prin iunie.

Am fost la Gelato Festival unde am încercat tot felul de ciudățenii, dar de departe cea mai nereușită ni s-a părut înghețata de ghimbir cu lime.

Am văzut două mașini ciudățele, una cu blană, una cu gazon.

Opera de stat din Berlin, printr-o sponsorizare BMW, a susținut un concert în aer liber. Noi am ajuns la final, dar lumea bună, îmbrăcată la 4 ace, asculta în cea mai deplină liniște ultimele note. Pe pături, pe scaune de plajă, mirosind a parfumuri scumpe își sorbeau șampania din pahare de plastic. Se respectă nemții ăștia și știu să guste din plăcerile vieții, savurându-le cu tot tacâmul.

După nebunia de la Nisa, în fața ambasadei Franței oamenii au încropit un colțișor unde să-și aducă omagiile.

Am fost la un muzeu despre Berlin, numit Story of Berlin, unde aș fi vrut să fiu mai atentă și să ascult relatările din audioghid în ordine, însă cu o Ada obosită și mârâită nu prea am putut.

Am sărbătorit aniversarea a 5 ani de căsătorie a unor prieteni la un restaurant grecesc care e mereu plin și pe lângă mâncarea deosebit de gustoasă, mi-a plăcut lecția de greacă de pe șervețel.

Am fost și la Computer Games Museum unde n-am apucat să mă joc Super Mario, dar am încercat Sega Mega Drive și m-am supărat că nu știam cum se joacă și nici nu era vreme să învăț.

Întâlnirile cu mamele s-au înmulțit, și nu mă refer la cele săptămânale de la cafenea, ci la cele găzduite de câte una dintre noi. Astea sunt în weekend și sunt cu tot cu Sotzi. Bebelușii sunt mereu cu noi. Am fost deja la petrecerea de bunvenit a celui mai tânăr membru al găștii, la un grătar și la o dupa-amiază cu cafea și prăjituri. Urmează ziua Adei, la care sunt invitați din nou toți. De data asta la noi.

Weekend-urile au fost calde, așa că și sâmbetele și duminicile ni le-am petrecut în oraș, prin parcuri. Într-o zi am fost în parcul cu cascadă, Victoria Park, (de unde nu am poze că nu mi le-a dat Sotzu’ încă), în alta am fost la Potsdam, unde ne-am plimbat prin grădinile unui palat și ne-am udat puțin picioarele într-unul dintre lacurile din zonă.

Iar o duminică am petrecut câteva ore pe un aeroport dezafectat, care, deși nu mi se pare o idee bună pentru zilele caniculare sau fără nori pentru că e un câmp de câteva zeci de hectare, cu foarte puțini pomi. În schimb, toamna, primăvara și chiar și iarna, poți liniștit face un grătar, înălța un zmeu, merge cu bicicleta, rolele, skateboardul. Pe Tempelhof poți face orice, cred că e definiția libertății.

Na, că până la urmă tot am scris destul.
Sigur mai urmează articole de-astea că de multe ori n-am timp mereu să scriu, dar așa, în câteva poze îmi e mai ușor să rezum din bucuriile simple care ne fac viața la Berlin foarte frumoasă.

sursă imagine: I love Berlin > Shutterstock