Hercularium

Cu câteva zile înainte de sfârșirea lui 2015, am primit un mail în care mi se prezenta o idee foarte frumoasă și foarte în concordanță cu pasiunile mele. Azi vă spun și vouă despre ce e vorba, poate vă interesează și vreți să ajutați:

Asociația Hercules, un ONG mic și inimos din județul Argeș își dorește să înființeze în 2016 un spațiu educativ pentru copiii și tinerii din Costești. Costeștiul este un oraș total lipsit de oportunități economice și amorțit din punct de vedere cultural. Copiii și tinerii de aici nu au alternative de petrecere a timpului liber în afara câtorva terenuri de sport. Nu există cinematografe sau săli de teatru, after-school-uri sau locuri de joacă pentru cei aproximativ 1.800 de școlari. Lipsiți de supravegherea părinților și de alternative de petrecere a timpului liber, foarte mulți copii școlari își petrec timpul pe stradă sau în numeroasele săli de jocuri din oraș.

Asociația Hercules din Costești își propune să înființeze HERCULARIUM, un adevărat centru de învățare modern și atrăgător pentru toți copiii și tinerii din orașul Costești și satele vecine. HERCULARIUM va fi format din bibliotecă, sală de lectură, sală de calculatoare și multimedia, ludotecă pentru copiii mici, spațiu de joacă, spațiu pentru evenimente culturale și training-uri pentru părinți.

Informațiile despre proiect sunt pe site-ul oficial  și pe pagina de Facebook.  Cu o donație de numai 15 lei poți ajuta la achiziționarea unei cărți de povești, a unui dicționar sau a unei enciclopedii.  Cartea potrivită la locul potrivit poate schimba o viață. De asemenea, se pot dona cărți, audio-book-uri, DVD-uri, CD-uri educative si orice suport educativ aveți la îndemână. Iar dacă stați în zonă, puteți deveni și voluntar.

hercularium

Toate informațiile astea le gasiți pe site.

15 lei nu-i mult si sigur aveți carți prin bibliotecă de care vă puteți lipsi. 🙂