Niște articole faine de pe alte bloguri (II)

Am avut timp într-o seară și l-am dedicat lui Feedly. Îmi era dor să citesc bloguri, dar cu toate astea… în ultima vreme petrec foarte puțin timp în fața laptopului. Am alte activități care-mi ocupă timpul și blogul nu mai e prioritar. Orice altceva (mailuri, update-uri de statusuri pe Facebook, mesaje pe FB Messenger/WhatsApp, etc) rezolv de pe telefon. Dar am găsit niște articole faine și m-am gândit să nu le țin numai pentru mine, că poate nu le-ați citit. Deci ce am găsit demn de dat mai departe.

Articolul ironic, dar foarte adevărat al lui Makavelis:  9 mituri despre mâncare în care chiar cred…

Mancarea organica e the shit. Daca tii la corpul tau, daca vrei sa apuci sa-ti vezi nepotii cum stau pe Facebook, ai grija ce mananci. Stiu, is mai scumpe, dar stim cu totii avantajele. Stati asa, 347 de studii mai tarziu observam ca nu rup pe substante nutritive.

Explicația lui Cabral despre show-ul „Ce spun românii?”. Mie mi-a plăcut emisiunea asta și Cabral a fost și în ea, la fel ca în altele, absolut amuzant și adorabil. Sper să revină.

Nu cred că o să am vreun articol de genul ăsta fără să-l citez pe Alex. De data asta cu un articol comico-sentimental.

Trecem de păianjeni și, pentru că mai avem până la următorul grup de arânide, începem să povestim. Mă rog, doar el povestește, căci nu știu cum și de ce o moștenește pe maică-sa la capitolul ăsta: poate să vorbească fără oprire și fără să obosească practic oricât. Nu, nu e o metaforă, chiar poate. Așa că se apucă să îmi povestească despre cum l-a enervat vreun coleg de la grădi care se uită după una din fetele care îi plac și lui, despre nu știu ce câine am văzut împreună acu’ 9 luni și dacă îmi aduc aminte de el, despre pisici, dinozauri și mai știu eu ce. Adică despre tot.

De la Ligia am aflat că la București se pune în practică o idee despre care am citit mai demult: „cumpărăturile” oamenilor săraci.

Scopul STREET STORE este ca și persoanele fără adăpost și cele foarte sărace să se bucure de aceeași experiență pe care noi restul o avem atunci când mergem la shopping.

În timp ce citeam articolul Martei despre cei doi ani de blogging, am intrat pe Facebook să-i verific data nașterii și zodia. Prea mult semănăm la modul de a gândi, chiar dacă eu n-am ambițiile și nici cariera ei. Totuși, m-am regăsit mult în ceea ce a scris.

Ma bucur ori de cate ori cineva imi spune ca toate convingerile mele se vad printre randuri. Cei care ma cunosc stiu ca asa am fost mereu. Ca spun ce gandesc si ma bat pentru ideile mele. Si ca in ciuda lipsei de entuziasm din jur, nu uit niciodata sa traiesc cate putin din fiecare zi asa cum vreau.

Deși n-aș fi crezut, chiar am râs la replica de mai jos:

– Să nu mai pleci din viața mea, tati!

Suntem atât de împotriva a tot în ultimii ani, că nu mă miră faptul că hunedorenii și devenii sunt împotriva mall-ului. Dacă nu uit și dacă mă pornesc, o să scriu despre câteva trenduri anti.

La fel ca și în alte dăți când am recomandat articole de pe alte bloguri, și Prințesa Urbană se regăseste pe în toate posturile de genul. (Ioana, felicitări pentru carte 🙂 ) De data aceasta, rezonez întru totul cu promisiunile pe care Ioana le face copiilor ei. Probabil o să mi le printez, să nu le uit:

N-o să-ți spun că nu contează ce simți.
N-o să îți spun că plînsul e rușinos.
N-o să te laud cînd faci lucruri obișnuite.
N-o să te recompensez cînd reușești ceva, simplul fapt că ai reușit e recompensă suficientă.
N-o să fac lucruri în locul tău din momentul în care știi că le poți face singur.
N-o să-ți spun NU E VOIE decît atunci cînd chiar nu e voie.

Băieții de la Marele Ecran aduc documentarul Amy la Timișoara. Documentar despre Amy Winehouse la care aș vrea să merg. E pe 7 octombrie, la Ambasada. Sper să ajung.

Lectură plăcută 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge