Ada are o Cuteoshenie

Ăsta e unul dintre articolele cu care eram datoare de o grămadă de vreme. Cam de vreo 3 luni așa. Ar fi trebuit să vă arat camera Adei cu o lună înainte să se nască, dar uite că a trecut o lună de când s-a născut și abia acum m-am mobilizat. Motivul pentru care n-am scris și n-am fotografiat „camera ei” e că în primul rând n-o folosește decât la schimbat și uneori când îi dau să mănânce, și în al doilea rând pentru că mereu aici e o dezordine continuă. Dar am întârziat destul și-acum e timpul să vă povestesc despre Cuteoshenia Adei. Dar până la ea, să vă povestesc puțin despre cameră.

Cum stăm într-un apartament de două camere + încă una câștigată după adăugarea unui balcon în care am mutat bucătăria și cum atât dormitorul cât și sufrageria au fost recent renovate, singura opțiune a rămas camera din mijloc, fosta bucătărie, care era cam nefolosită. Aveam nevoie de un spațiu unde să îi ținem hăinuțele, scutecele și toate lucrurile care încap acum într-un dulap, o comodă, o etajeră cu cutii și o cutie sub pătuț. Cam multe pentru un om așa mic :). Așa că ne-am pus pe reorganizat, am chemat zugravul să vopsească totul în alb (din galben), instalatorul să monteze un calorifer pentru că iarnă e destul de frig acolo, după care ne-am dus la IKEA și-am făcut cumpărături. În afară de rafturile cu jucării, perdelele pe care le-am luat de la Lidl și etajera cu cutii (tot de la Lidl, dar e copie după cea de la IKEA), totul e de la suedezi.

Până ieri seară, pătuțul era în dormitorul nostru, dar Ada doarme cu noi, așa că servea pe post de suport de haine, pături, perini etc. Nici măcar caruselul nu era montat și aseară, după ce l-am pus, am descoperit că Adei îi place. Păcat că nu cântă mai mult de 5 minute și tot trebuie întors.

Rafturile sunt singurele rămase din fostul decor, iar acum servesc la expunerea viitorilor prieteni ai Adei. Deocamdată adună praf, dar îi spăl când o să fie interesată de ei.

Ramele de sub rafturi le-am luat de la Lidl, iar celelalte de sub oglindă sunt primite cadou de ziua mea acum doi ani.

Balansoarul a fost cumpărat pentru a mă legăna când o alăptez pe Ada. Iar lampa a fost pusă acolo în scopul de a face puțină lumină noaptea când mă cheamă la ea. Doar că: Ada nu e alăptată și nici nu doarme singură. Nu doarme singură pentru că am eu un pitic și-o vreau lângă mine noaptea. Deci designul meu nu s-a potrivit cu socoteala din târg. Totuși balansoarul ăla e de vis, mai ales că am și suport de picioare pe care l-am dat la o parte că ar fi arătat ca nuca în perete în mijlocul camerei.

Pe partea cealaltă avem Cuteoshenia din titlu. Sigur ați ghicit că-i vorba despre comodă, cumpărată și ea de la IKEA.

Ada are o Cuteoshenie pentru că cineva m-a recomandat Andrei Badea. După ce ne-am conversat pe mail, după ce m-am dumirit și eu ce vrea să-mi picteze, am ales să fie comoda. Mai precis doar sertarele ei, nu în întregime. I-am spus că ne dorim ca Ada să iubească animalele și să-i placă să călătorească. Andra a îmbinat perfect un cățel – primul sertar – cu niște baloane zburătoare – al doilea sertar – și cu o pereche de pantaloni cu bretele – al treilea sertar. Rezultatul e superb, iar baloanele alea, la care eu inițial nu m-am gândit când am vorbit cu Andra despre călătorii, sunt metafore pentru atâtea stări și dorințe pe care le am pentru fetița asta încât abia aștept să-i povestesc despre ele când va crește mare. Mulțumesc mult Andra pentru această poveste pe care sper să și-o însușească. Pe Andra o găsiți pe Facebook și pe site-ul ei.

Poate la un moment dat, camera asta va fi și folosită de Ada. În sensul că sper să doarmă singură aici, iar eu să stau noaptea pe balansoar să o hrănesc.