Tomata cu foostitză

La mai bine de un an de când am creat pagina de Facebook dedicată fustelor și tot la atâta vreme de când m-am lăsat de cusut, m-am reapucat de treabă. Prin august-septembrie anul trecut am rămas brusc fără cheful de a coase și am lăsat mașina neatinsă până pe 10 septembrie. Ce s-a întâmplat atunci? M-am trezit la 6:30 și n-am mai putut să dorm. Și am pus mâna pe telefon și-am intrat pe Pinterest. A fost de ajuns o poză și un tutorial despre o nouă metodă de atașare a beteliei și mi-am zis că trebuie neapărat să o încerc. Așa că am deschis dulapul cu materiale, am ales unul și m-am apucat de lucru.

Și-a ieșit fusta asta (pe care a cumpărat-o o vecină).

Văzând că și cusutul e ca mersul pe bicicletă, am scos-o la vânzare și-am lansat, un pic pe ascuns, pagina oficială. Și de-atunci nu m-am mai oprit. Am cusut in fiecare zi, am încercat lucruri noi și m-am bucurat de rezultate. Încă nu-s 100% mulțumită de fuste, dar 95% tot sunt. Așa că, dacă urmăriți pagina Tomata cu foostitză, veți găsi fuste cu imprimeuri (una identică a ajuns la Teo)

Cu dungi (o poartă Gabi),

Cu buline

Transformări (cea roșie își va întâlni stăpâna săptămâna viitoare)

Și modele ce mă inspiră.

Am încercat să fac fuste pentru fetițe și-am descoperit că-s foarte ușor de făcut și foarte drăguțe. Am făcut și prima fustă cu buzunare (cea cu buline verzi) și urmează să mai încerc modele noi, să perfecționez modelul pe cerc și să fac mai multe fustițe pentru fetițe.

Dacă vă întrebați de unde am timp să și cos, având în vedere că am un bebe de aproape două luni, vă las cu poza asta 🙂

Îmi ia în jur de 2h/2h:30 să fac o fustă, dar dacă Ada se trezește, trebuie schimbată sau hrănită, durează și mai mult. Dar în weekend e Sotzu de serviciu, așa că sâmbăta pot să cos nestingherită.

În încheiere, vă invit pe pagina de Facebook, unde îmi desfășor activitatea, iar dacă vreo fustă vă face cu ochiul și nu e măsura voastră, întrebați, că poate mai am material 🙂

13 Comments

 • Mili

  Vai, ce fain arata toate produsele. Imi place tot ce ai creat si chiar te felicit si in acelasi timp te invidiez. Chiar mi-as dori sa fac asa ceva, chiar daca o perioada am lucrat in masina(nu ma descurc la sabloane), dar rezultatul finit nu este cel asteptat de mine.
  Iti inteleg dorinta de a face pauza. Si eu sunt pasionata de handmade, dar din martie am pus pauza. Efectiv nu am inspiratie, decat sa lucrez la ceva, mai bine vad un film, fac o plimbare sau pur si simplu tai frunza la caini. 🙂

  Succes mai departe. Ma bucur pentru tine.

 • Diana

  In Olanda trimiti? Sunt f f frumoase, spor la treaba. Cand faci ceva ce-ti place, gasesti timp si te si simti intr-un anume fel, felicitari

 • carmen

  Foarte frumoase fustitele! Cred ca merge croiala si pentru lungime maxi (iar bebe cred ca este super cuminte, altfel, nu cred ca mai aveai chef de cusut 🙂 ) Spor!

  • Tomata

   daaa, bebe e foarte cuminte si n-o deranjeaza deloc masina de cusut, dimpotriva, as zice ca o linisteste.
   am in plan si rochii maxi si midi si de toate 🙂 doar ce-am inceput.

 • Demo

  Nice! Si eu sunt pasionata de cusut. Am o masina Singer, antica, dar ar trebui mai intai sa invat tehnica. De exemplu nu stiu cum se incepe/termina de cusut randul. Se face vrun nod special la sfarsit si la inceput? Ca mie mi se desface cusatura daca trag de material mai mult. Any idea? :<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge