Eu fac mai multe, dar face și el destule

Săptămâna trecută, Raluxa povestea despre atribuțiile pe care le au ea și logodnicul ei în cuplu. Întotdeauna compar situațiile din alte cupluri – uneori și critic sau comentez împreună cu Sotzu’ ce se întâmplă la alții, diferit de cum se întâmplă la noi – și voiam să îi las un comentariu destul de lung, dar m-am gândit că mai bine aduc întrebarea și la mine pe blog, să discutăm și noi aici despre cine ce face în casă.

Spre deosebire de Raluxa, eu n-am menajeră, îmi place să fac curățenie, deși apreciez și cer ajutorul Sotzului mai ales sâmbăta. În schimb mi-aș dori o bucătăreasă… ăsta-i visul meu, în continuare gătitul mi se pare o pierdere de timp, deși sunt mândra de fiecare fel nou de mâncare pe care îl încerc și care-mi iese. Că tot veni vorba de asta, Sotzu’ nu gătește, ceea ce mi se pare o mare pierdere pentru mine. În fine…

Deci, îmi place să fac curățenie, dar nu suport să-l văd stând la TV sau la laptop în timp ce eu trudesc prin casă. E drept că nu face totul la fel de bine cum fac eu sau, să mă exprim mai frumos, nu pe atât de bine cum aș vrea eu să facă, așa că aspiratul, ștersul pe jos și ștersul de praf sunt exclusiv treburile mele. La fel și spălatul geamurilor, pentru că-s sigură că ar mai trebui să le spăl și eu odată dacă l-aș lăsa pe el (și, în plus, mi-am luat o racletă cu coadă lungă, să le pot spăla mai comod de afară – e ca și când m-aș juca, deci nici măcar nu l-aș lăsa să se atingă de ea). De asemenea, și curățenia din baie e tot a mea, dar sincer, aș putea insista să spele și el chiuveta aia din când în când că nu-i mare filosofie. Și poate și oglinda… Deși nu-i cel mai greu lucru din lume, sortatul rufelor și pusul la spălat, îmi revine mereu mie. De parcă ar fi daltonist și n-ar putea să potrivească culorile. Mă răzbun desperechindu-i șosetele (nu știu cum se face, dar mașina „mănâncă” numai șosetele lui, nu și ale mele).

Pentru că-i mai simplu și nu am ce băga de vină, i-am cedat definitiv schimbatul lenjeriei de pat.

Atribuțiile pe care le împărțim sunt spălatul vaselor, dar e clar că dacă eu gătesc, el spală tot ce murdăresc eu. Dusul gunoiului e tot activitate comună, deși m-a avertizat că dacă mai continui să pun alte pungi în găleată în afară de cele speciale pentru gunoi, el refuză să îl ducă. Întinsul rufelor pe uscător – recunosc că am de multe ori de comentat pentru că nu le scutură cum trebuie, le îngrămădește, le agață de unde nu trebuie… dar uneori chiar am altă treabă decât să întind rufe. Așa că face el. Plimbatul câinelui e din nou un task pe care-l facem pe rând, iar seara, aproape mereu împreună. Că veni vorba de câine, de când sunt gravidă, fără anticorpi la toxoplasmoză, merge doar el cu Ricky la vet, dar eu merg la farmacie să iau medicamentele. Cumpărăturile… depinde. Dacă-s cele de sâmbătă, când se termină toate și frigiderul e gol, mergem împreună, dacă-i luni sau joi, zile de oferte la Lidl, mergem care-cum, depinde pe cine interesează oferta.

Cam atâta îmi vine în minte, dar dacă-mi povestiți și voi, poate mai adaug și eu la listă. Sau poate la lista lui… 😛