Suma mea de paradoxuri

Pentru că în ultima vreme m-am surprins de multe ori mirându-mă de paradoxurile care mă caracterizează, am zis să le pun și pe „hârtie”, că sigur mai au și alții și se identifică.

De exemplu… dacă de obicei îmi sare țandăra din orice, la volan sunt cea mai calmă persoană, cea mai permisivă, cea mai indulgență și cea mai iertătoare. Mă mir, pentru că traficul e locul în care și cel mai calm om se poate transforma într-un nebun scăpat de la ospiciu. Doar că, aparent, eu nu.

Apoi… când mă doare capul de la o migrenă neiertătoare, zac în pat de zici că m-au operat pe creier. Dar dacă se pune problema să rezolv o durere cu o operație, nici nu clipesc și mă programez. Și aia e o durere mult mai mare, cu mai multe riscuri, dar dacă mă scapă de mai multe dureri mici, tăie-mă și fă-mă bine.

Nu sunt autodidactă. Nu-mi place să citesc de una singură să învăț să fac ceva. Nu îmi place să nu mă evalueze cineva pentru că singură nu știu să mă autoevaluez și n-am întotdeauna încredere în părerea mea despre mine. Pe de altă parte, iau foc când cineva mă trimite la cărți de parenting sau când îmi dă sfaturi de cum va trebui să-mi cresc copilul.

Deși prin casă sunt ca o caracatiță și jonglez câteodată cu mâncarea pentru 4 oale de pe aragaz și o tavă în cuptor, nu mă pune să scriu ceva când trăncănești lângă mine sau când merge televizorul. Bine, nu știu dacă astea două intră în aceeași categorie, dar cred că și scrisul cu zgomot de fond e tot un fel de multi-tasking. Sau nu e?

Doar de astea mi-am amintit acuma, la foc rapid, dar completez dacă-mi mai vin și altele. Rândul vostru.