Mi-am ales #VoceaRomaniei

Vocea României, de când s-a mutat iarăsi într-o zi a săptămânii, chiar dacă e vinerea, mi-a reintrat în program. Când se difuza sâmbăta n-am văzut nici măcar un episod din ediția respectivă pentru că am altceva de făcut sâmbătă seara, nu să mă uit la TV.

Eram curioasă și de cum se va prezenta Tudor Chirilă, având în vedere că nu prea l-am văzut nici prin interviuri, nici pe la TV în general. Nu făceam parte nici din tabăra haterilor lui, nici dintr-a adoratoarelor, dar deja pe ceilalți trei îi cunoșteam cât de cât. Mărturisesc că am fost foarte plăcut surprinsă de prestația lui, de felul direct de a spune lucrurilor pe nume, de alegerea pieselor pentru echipa lui, dar cel mai mult și cel mai mult m-a impresionat activitate pe Twitter. Cred că-și făcuse cont cu puțin timp să înceapă emisiunea, dar deși ceilalți 3 antrenori erau mai vechi acolo, nici unul dintre ei n-a fost atât de activ și atât de cald vis-a-vis de twitteriști. S-a implicat în discuții, a dat reply-uri, RT-uri, favorite-uri, a folosit hashtag-ul, ce mai, era din filmul nostru. Iar când ne-a citit unele twitturi in direct pe post (hehe, și pe al meu printre ele), deja eram cucerită de tot. Și nu că-s una dintre fanele declarate, ci pentru că a fost și va fi până la final o surpriză continuă, face ce niciunul dintre antrenori n-a făcut. Să nu mai zicem că-i cu 3 clase peste prestația lui Horia Brenciu. Chiar și glumele-s mai calitative. Dacă n-ați văzut episodul în care s-a îmbolnăvit bietul Moga și s-au pus toți în pielea lui, imitându-l, sau episodul în care au cântat toți un fel de operă cu versuri improvizate, păcat, ați pierdut niște chestii amuzante.

Am fost încă de la început „team chirilă” din toate motivele de mai sus. Mi-a plăcut mult de tot de Petra Acker, dar după ce-am auzit-o pe Ligia Hojda cântând Wrecking Ball, m-am topit toată. Fără nici urmă de exagerare… e una dintre puținele voci românești care a reușit să mă infioare. Și dacă mă gândesc puțin, cred că nici o voce consacrată n-a făcut-o. Tot urmărind Vocea României mi s-a întâmplat. Vinerea trecută, Ligia m-a emoționat din nou și abia aștept s-o văd diseară. Îmi doresc tare, tare de tot să ajungă în finală, dar Tibi Albu e la fel de bun. Nu degeaba i-a sărutat Tudor mâna. Așa că n-o să mă supăr deloc dacă va ajunge el, deși o prefer pe Ligia. Are doi concurenți foarte buni, cei mai buni aș spune, deși Brighi mi se pare un adversar de temut pentru amândoi. Oricum ar fi, pentru mine Vocea României e Ligia Hojda, indiferent de ce vor decide voturile publicului. Din motivele astea două: Wreking Ball și My Immortal.