Țările din camera de zi

Când vă povesteam anul trecut despre sufrageria noastră noua cameră de zi, vă spuneam că unul dintre motivele renovării era, cum era și normal, dorința de a ne reprezenta. De a avea în jurul nostru obiecte dragi care să ne amintească de pasiunea comună: călătoriile. Pe atunci aveam doar păhăruțele mele și cănile Sotzului, care nici măcar în zi de azi n-au făcut drumul de la garsoniera lui la apartamentul nostru, dar asta-i altă poveste, de care doar el este răspunzător. Mai aveam niște cărți de călătorie pe care o să le vedeți mai jos și cam atât. Între timp s-au mai schimbat lucrurile. Sufrageria noastră s-a umplut de țări și orașe.

Imediat după renovare, o colaborare mi-a adus fototapetul ăsta pe care îl iubesc și de care nu mă mai satur.

Că vă spuneam de păhăruțele mele, despre care v-am mai vorbit și aici, acum vi le arăt în rafturile făcute la comandă pentru ele. De multe ori mă opresc în fața lor și le admir că deh, mi se face dor de locurile pe care le-am văzut și de cele care încă mă așteaptă și pe care le-au văzut doar prietenii mei.

Printre obiectele mai vechi se numără și ghidurile din colecția National Geographic, pe care le-am ornat cu o farfurie din Grecia, adusă de socrii mei.

Alte cărți frumoase cu poze sunt cele două de la Editura All și frumosul album cu poze din Paris, primit de la Alina. Cutia metalică cu Passage de Gois este primită de la o franțuzoaică cu care făceam cursuri la un fost job și reprezintă un reminder constant că vreau foarte mult să ajung acolo.

Turnul Eiffel e primit de la o prietenă, care e și o contribuitoare importantă la colecția mea de păhăruțe, „holograma” din partea dreaptă e tot cu obiective importante din Paris, iar cărțile de arhitectură sunt cumpărate de la Metro din Baia Mare cu câte 4 lei una. Cănița e adusă tot de socrii din capitala Franței.

Calendarul cu 1000 de locuri pe care să le vezi înainte să mori și globul pământesc sunt unele dintre cele mai dragi obiecte din cameră. Primul e primit de la o prietenă bună și de la iubitul ei, globul e primit anul trecut de la Secret Santa bloggeristic.

Iar ultima piesă de rezistență, care vine să completeze celălalt perete, opus fototapetului, este o hartă a Europei, primită anul acesta de ziua mea, de la aceiași prieteni de mai sus.

Ador camera asta și mă bucur că atunci când mă uit pe pereți, mă pierd în lumea asta mare.