Un weekend liniștit și nu prea

Așteptam weekendul ăsta așa cum îl așteaptă un copil pe Moș Crăciun. Avea în el atâtea promisiuni la începutul săptămânii trecute, cu nici un plan, nici un drum, nici un eveniment (cu excepția aniversării unei prietene, la un suc vineri seara), doar o sâmbătă de curățenie și în rest, leneveală. Plănuiam să nu mă schimb de pijama și nici duș să nu fac, atât de mult îmi doream leneveala asta. Doar că… pe parcursul săptămânii, invitații la tot felul de evenimente continuau să-mi ajungă în inbox.

Vineri, după ieșitul la suc cu niște prietene, după Vocea României și distracția de pe Twitter, m-a convins Anca să mergem la ziua lui Jack. Că o dată în an e ziua lui, nu? Bine, fie. M-am îmbrăcat frumos, mi-am încălțat cele mai înalte tocuri, mi-am făcut boticul roșu și la 12 noaptea, contrar unei Cenușareșe, m-am suit în taxi și-am luat-o pe Anca de la pușcărie. Din fața ei, că e vecină cu ei.

Jack Daniel’s își serbează cea de-a 164-a aniversare la petreceri prin toată țara. Când a venit în Timișoara, l-am onorat cu prezența și deși abia m-am urnit, m-am bucurat că până la urmă mi-am mișcat fizicul la petrecere. Într-o mansardă lemnoasă, unde fumatul era interzis (Wow, deci chiar se poate), pe la ora 1 au urcat pe scenă Adrian Despot de la Vița de Vie, Delia, Skizo Skillz, Alina de la Jais, Keo și Artan de la Partizan. Având masa presei aproape de backstage, mă bucur să vă spun că am și stat aproape de cel din urmă, am ciocnit un pahar de Jack și i-am făcut Ancăi o poză cu el. Deși nu-i ascult în timpul meu liber pe niciunul dintre cei care au cântat vineri la ziua lui Jack, trebuie să mărturisesc că mi-au plăcut toți. Despot a început în forță cu „Basul și cu toba mare”, a continuat cu „Varză” și cu varianta rock de la „Vino înapoi” (N&D), moment în care a preluat Delia. Tot în dulcele stil rock a cântat un „Billie Jean” pe negativul unei melodii de la Nirvana. Interesant mix, bună audiție. Apoi Skizo Skillz a cântat „Bini di tăt” și mai ceva, iar Keo, printre altele și „Azi vii, mâine pleci”. Momentul care m-a destins cel mai bine i-a aparținut Alinei de la Jais, care mi-a adus aminte că-mi plăcea tare mult melodia asta.

După care a cântat „Hit the Road, Jack” împreună cu Artan. A urmat „Fata mea este model”, „Perfect” și altele, la care n-am rămas pentru că îmi era prea cald și-am ieșit să mă răcoresc. După  ce s-au terminat concertele, ne-am retras și noi pe la „cășile” noastre, că era deja tarziu și eu sunt o babă comunistă.

Pentru posteritate, m-am pozat cu ei:

Deși am confirmat prezența la alte două evenimente care se întâmplau sâmbătă dimineața de la ora 10, mi-am călcat cuvântul și am rămas acasă să fac puțin din curățenia pe care o visam la începutul săptămânii trecute. La ora 13 ne-am suit în mașină și-am pornit către alți prieteni cu care am petrecut toată ziua la grătar. Frumoasă zi, un pic cam lungă.

Abia duminică am avut parte de liniștea pe care mi-o doream, așa că m-am uitat la două filme (American Hustle și Liberal Arts), m-am jucat pe telefon (m-a prins și pe mine microbul cu My Talking Tom, merci, Anca!) și am făcut de mâncare.

Weekendul ce urmează se anunță și mai sălbatic. Mergem în team building și prin asta vreau să spun că mergem să bem.