Weekendul acesta, la Plai

Iacă-i marți și eu încă nu-s adunată de prin toate colțurile în care mă împart. N-am terminat cu articolele despre Portugalia, n-am pregătit pozele în weekend așa cum plănuiam, n-am răgaz nici să vă rog pe îndelete să completați formularul din bannerul de mai sus, nu găsesc  5 minute să vă anunț că a început stagiunea de teatru și că luna asta ne putem întâlni la Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân (miercuri, 10.09, ora19:00, Sala 2) și la Maria de Buenos Aires (marți, 23.09, ora 19:00, Sala 2). Pfiiiiiuuuu…

Dar mi-am făcut timp să vă aduc aminte sau să vă anunț [în caz că nu știați (sub ce piatră trăiți, timișorenilor?)] că weekendul acesta are loc a 9-a ediție a festivalului Plai, festival pe care-l îndrăgesc cu fiecare an tot mai mult.

O să trec repede peste partea muzicală, nu pentru că n-ar conta – că doar e cea mai importantă parte a Plaiului – ci pentru că aș vrea să îndrept atenția mai mult către celelalte activități care tind ușor să fie scăpate din vedere, mai ales dacă n-ai luat site-ul oficial la puricat și n-ai văzut cât de stufos e programul ediției de anul acesta.

Astea sunt formațiile care concertează în cele trei zile de festival.

De anul acesta, Scena 2 va fi mult mai vizibilă:

Și-acum să vă spun câte două trei cuvinte despre unele dintre activități care îmi fac mie cu ochiul, iar pentru ce v-ar putea face vouă cu ochiul, intrați aici și alegeți.

Din programul permanent mă atrag în mod special următoarele, care toate sunt disponibile în intervalul 12:00-19:00

Adopţii căţei, Doggie walks, Doggie playground, Doggie photo corner (Asociația Pet Hope)
Biblioteca vie, Pune-te în locul meu!, Mesaj pentru dizabilitate, Jocuri  (Asociația Ceva de Spus)
Expoziţie foto Prin Banat (Prin Banat)

Atât sâmbătă, cât și duminică sunt îndeosebi interesată de:

12:00-14:00     Atelier de croitorie
12:00-19:00     Masa de scris
14:00-15:00     Speed friending (doar sâmbăta)
14:00-14:30     Atelier de televiziune (duminică e de la 13.00 la 14:00)
15:00-15:30 / 17:00-17:30    Tipic nemţesc: limba germană pentru adulţi
16:30     Atelier de creative writing (duminică e în engleză)

Nu sunt singurele activități, însă pe astea n-aș vrea să le ratez și tare mă bucur că la unele dintre ele programul e prelungit, dar și că sunt în ambele zile.

Apoi, vă mai spun că pe Scena 2 se va juca un spectacol de teatru-dans deosebit, Zic Zac, pe care v-am îndemnat aici să mergeți să-l vedeți – iată că aveți ocazia. Va rog, nu-l ratați că-i mare păcat. Sâmbătă, de la ora 23:30. De neratat e și proiecția filmului Usturoi, pe care ard de nerăbdare să-l văd, după toate teasing-urile, trailerele și recenziile bloggerilor care l-au văzut deja (să nu-mi spuneți că nu știți că-i făcut de însuși Groparu !!?) Sper să rezist până după concertele de vineri.

Programul de la Casa Filmelor, în caz că vă e lene să dați click pe link.

Na, astea ar fi câteva dintre activități, pentru că lista-i mult mai lungă. Luați site-ul la puricat, cumpărați-vă bilete și bucurați-vă sufletul. Plaiul este o experiență care trebuie încercată. Aveți aici o grămadă de articole despre cum am simțit eu muzica din anii trecuți.

Later edit: Anca, unul dintre voluntari, a facut un clip dragut de la pregatirea festivalului: