Florile sunt de vină

Nu deschid prea des tionul, dar și când îl deschid… mă umplu de nervi. Și nu pentru că-s sătulă de vrăjile primarului Robu sau de accidentele prezentate cu lux de amănunte, ci pentru că din când în când, mai precis a doua oară, dau peste știri de-astea.

Pentru cei care n-au avut chef să dea click, nu-i nimic, că detaliez acușica. Iar pentru cei care nu-s timișoreni, să fac și o introducere. Primarul nostru cel de toate zilele e pus pe fapte mari. Nu le discutăm, nu aruncăm cu roșii și nici nu azvârlim cu laude (deocamdată). Unul dintre proiectele în care a afundat orașul e faimosul pasaj subteran din Complexul Studențesc și reorganizarea circulației în zona Podului Michelangelo. O parte din lucrări s-au terminat, la pasaj încă se lucrează de zor. Ei, și cum s-au terminat lucrările, omul a dat dispoziție să se pună și niște flori întru înfrumusețarea podului, după cum se vede în poza preluată de pe sursadevest.ro. Frumos, nu? Până aici nimic ieșit din comun.

Ce m-a făcut să-mi sară muștarul e știrea despre doi cretini care n-au știut mai mult decât să vandalizeze bietele flori, să smulgă jardinierele și să le arunce-n Bega, pentru că… s-au certat cu prietenele lor și, vezi Doamne, erau nervoși. Așa că s-au răzbunat pe flori, că ele erau principalele vinovate în toată povestea. Tot ele au fost de vină și pentru că un alt cretin e prost. Și concluzia nu-mi aparține mie, ci chiar lui. Când a fost întrebat de ce a smuls florile din jardinierele de pe pod, asta a fost explicația lui.

Dacă citiți cele două articole, veți vedea că toți acești tampiți au fost prinși de polițiștii locali detașați în zonă pentru A PĂZI FLORILE. În ce țară din toată Europa asta e nevoie de polițiști să păzească niște plante? În ce țară oamenii își revarsă nervii și ura și prostia pe plantele de pe domeniul public? În ce țară acțiuni de genul ăsta sunt la ordinea zilei? Când același primar al nostru a adus palmierii de a râs toată țara de noi, numindu-ne orașul Palmișoara, s-au găsit alti cretini care să se răzbune pe pomi, pentru că, nu-i așa? era vina lor că au fost aduși într-un oraș unde clima nu-i avantajează.

sursa foto

Adevărul e că oricât ne-am dori să avem un oraș curat și frumos, o țară ca afară, cu specimene de genul ăsta n-ai cum. Nu merităm și cu asta basta.