O piatră mare sub care să mă ascund

Asta mi-ar trebui zilele astea când îmi lipsește cheful de a face orice. N-am chef să mănânc, să umblu, să fac de mâncare, să conduc, să stau în picioare, să mă uit la seriale, să mă uit la un film, să scriu pe blog, să vorbesc la telefon, să mă întâlnesc cu prietenele, să mă joc cu Ricky sau să mă spăl pe cap. Singurul lucru de care am chef și nevoie e să stau în pat, cu o carte sau cu Kindle-ul în mână, să tac, să dorm și să nu mai simt nimic în afară de mâna lui pe mâna mea. Bine și pe Ricky încolăcit lângă mine.

Mă doare înauntru și mă doare în afară, capul, stomacul și uneori toată carnea de pe mine. La 30 de ani mă simt mai rău ca o babă și sunt atâtea lucruri pe care le pot face în privința asta și nu fac nimic pentru că mă copleșește cât de multe lucruri sunt de făcut. Încerc medicamente, medicina alternativă și leacuri băbești. Nimic nu pare să funcționeze și mă deprimă din cale-afară să mă trezesc dimineața cu speranța că în ziua aia n-o să mă doară nici capul, nici stomacul, nici unghiile și nici firele de păr din cap. M-am săturat să mă ridic din pat și să mă analizez pentru a-mi da seama ce durere trebuie să înfrunt până ajung să mă bag din nou sub pătură. Numai somnul pare să mă vindece de toate.

În jurul meu se întâmplă lucruri bune, am motive pentru care să mă bucur, lucruri care în mod normal mă entuziasmează (o călătorie, un concert, o redecorare de dormitor) și nici măcar nu vreau să mă gândesc la ele. Îmi vine să plâng fără motiv și iar mă cuprinde o tristețe de neînțeles și de neșters cu nici un lucru bun.

Și nu e doar luni, cred că îmi e dor de soare…