Cele mai importante date din an

Știți pozele alea de pe Pinterest pe care americancele le fac diverselor tablouri sau bucați de lemn pe care sunt însemnate câteva date speciale în viețile lor? Dacă nu le știți, la astea mă refer:


Eu mă gândeam ieri la ele în timp ce stăteam aplatizată cu fața în jos pe masa unui acupuncturist. Deh… fac tot ce pot să scap de migrene. Anyway, master of digression ce mi-s eu, mă gândeam la cele mai importante date din an pentru mine. Și avem așa:

Later edit:

25 februarie – ziua în care a murit mama mea

S-a stins draga de ea în aceeași lună în care i-a murit toată familia (părinți și bunici). Mi-aș fi dorit să nu aibă soarta asta, dar parcă ne putem alege moartea…

23 martie – ziua în care a murit tatăl meu

E cea mai tristă zi din an, dar încet, încet devine suportabilă. Anul ăsta va fi ziua în care vom decola către Milano, așa că probabil jumătate din tristețe va fi ștearsă de bucuria plecării.

21 mai – Sf. Constantin și Elena

Dacă știți deja că pe mine mă cheamă Elena, sigur sunteți puțini care știți că pe Sotz îl cheama Constantin. Dap, suntem niște sfinți și împărțim o onomastică. E distractiv că și nașii noștri de nuntă sunt tot Constantin și Elena după cel de-al doilea nume.

1 iunie – ziua mamei mele

Cum ziceam anul trecut… cu greu se poate spune despre mama mea că e vie. Și totuși respiră. Dar să-i urezi “La mulți ani” sau “Multă sănătate” e de-a dreptul bătaie de joc. Later edit: nu mai e cazul să-mi fac reproșuri că n-am ce să-i urez…

24 iunie – ziua Sotzului

Din punctul meu de vedere e un Rac atipic. Adică și tatăl meu a fost Rac, și nașa e “Racă” și mai am și alti prieteni Raci și Sotzu’ nu seamănă cu nicicare la temperament. Și ca un Rac veritabil, cu cât e mai cald, cu atât e mai bine, urăște frigul cu toată ființa lui.

27 iunie – ziua tatălui meu

Nu mai e o zi în care sărbătoresc ceva, nici măcar nu-i urez “La multi ani” post-mortem (lucru care mi se pare o prostie când văd că li se urează unor celebrități sau personalități moarte), dar e o zi adânc scrijelită în mintea mea.

31 august – aniversarea relației și a căsătoriei civile

E un pic ciudat să ai două aniversări ale căsătoriei, dar dacă ne-am rezervat două zile diferite pentru civilă și pentru religioasă, o să rămânem la 31 august ca sărbătorirea relației. Sau, mai exact, data pe care ne-am combinat.

21 septembrie – aniversarea căsătoriei

Îmi place data asta, are chiar și o melodie, știați? Nu ăsta e motivul pentru care am ales-o, ci pentru că voiam să nu fie căldură de pe lume când ne căsătorim. A plouat, deci dorința mea a fost îndeplinită în pofida mea, pe principiul „ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea îndeplini”.

9 octombrie – ziua mea

Iubesc data asta, cifra 9 și luna octombrie. Din 2012 am luat decizia de a mă sărbători în fiecare an într-un mod deosebit. Dacă în 2012 am fost la Paris, în 2013 la AquaPark la Szeged, anul ăsta am timp să mă decid până în octombrie.

30 noiembrie – Sf. Andrei

Și iată-mă-s din nou sfântă. E ziua în care toată lumea își aduce aminte să mă felicite și să mă tag-uiască într-o poză pe Facebook alături de alți 50 de Andrei și Andree. Moment în care mie îmi sare muștarul și nu apreciez gestul deloc.

N-am pus pe listă toate zilele libere de la stat, zilele de concediu și sărbătorile, că alea-s zile importante pentru toată lumea, nu numai pentru mine. 🙂

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge