Chestii în care cred cu tărie

 – BC – Ziua 2

Oh, orice aș spune pe tema asta se va întoarce la un moment dat împotriva mea cu viteza gândului. Pentru că dacă e ceva ce fiecare om are, alea-s părerile, iar dacă mai adaugi încăpătânarea și susținerea ideilor fără a ajunge la concluzia pașnică de a fi de acord să nu fii de acord, gata, se dezleagă prietenii, se despart iubiți, încep războaie.

Tema celei de-a doua zile a challenge-ului meu mă îndeamnă să scriu despre o părere pe care mi-o susțin împotriva oricărui argument. Cred că toți avem ceva de genul, iar dacă n-avem… poate nu-i un lucru tocmai bun. Am scris în câteva rânduri despre idei în care cred cu tărie, despre sentimente vis-a-vis de anumite fapte pe care nu mi le voi schimba prea curând, dar am scris și despre cât de prostească mi se pare apărarea unei idei, mai ales atunci când nu e cazul.

Înainte de a mai da puțină apă la moară, să vi le reamintesc.

Printre primele cu care mi-am pus câțiva cititori în cap a fost susținerea ideii că o fată și-un băiat nu pot fi prieteni decât dacă și-au consumat curiozitatea sexuală sau dacă fiecare e îndrăgostit de altcineva. Ideea a pornit de la Cristina și s-a învârtit ca un bulgăre prin toată blogosfera. Încă-mi mai vin vizitatori de la Alex.

Însă prima care mi-am dat cu adevărat foc la blog a fost cea cu detestatul sinucigașilor. Nu mi-am schimbat părerea între timp și nici unul dintre argumentele aduse în comentarii n-au reușit încă să o facă. N-o să-mi cer scuze pentru că ar însemna că-mi pare rău. Nu-mi pare.

Apoi am comentat pe baza pupatului copiilor pe gură. Am fost cumva mai domoală în exprimare, dar tot n-aș face așa ceva și mi se pare cumva greșit când văd că se întâmplă. Mi s-a explicat și-atunci, mi s-au adus argumente, nu m-am răzgândit.

Am mai văzut ridicări virtuale din sprânceană și când scriam că mie nu mi se pare normal să faci achiziții scumpe înainte să te legi cumva legal de partener.

Am întrat în gura lupului și când întrebam dacă ai naște un copil bolnav, dacă nu cumva sunt egoiste femeile care aleg să aducă pe lume copii despre care află în timp util că nu sunt sănătoși și vor avea probleme toată viața.

Și-acum în ce mai cred cu putere:
– în faptul că prietenia nu înseamnă doar ieșit la suc și povestit de lucruri frumoase, ci și de spus adevăruri și lucruri pe care nu vrei să le auzi, dar care au rolul de a te aduce în simțiri sau de a-ți arăta ce nu vezi

– în acela că dacă un bărbat te-a lovit o dată, o va face și a doua oară și greșești enorm dacă nu zbori de lângă el în secunda doi

– în acela că discriminarea e cel mai josnic, putred și înjositor sentiment care există pe lumea asta

– în faptul că vegetarianismul și veganismul nu-s atât de sănătoase precum fac să pară cei care au adoptat curentul

Și-n multe alte lucruri pe care nu voi ezita să le expun pe blog.