Filmele de vineri

Mă tot uit la lista filmelor pe care vreau să le văd, pe care mi-am făcut-o pe imdb. Sunt peste 150 de titluri acolo și cu fiecare interviu pe care îl ascult, mai adaug câte unul. Problema e că nu am starea necesară pentru a vedea filme în perioada asta, probabil am nevoie de o carte proastă. Sunt în faza în care aș devora cărțile și recunosc că mi-a fost dor de ea. Așa că nu mă deranjează prea tare că nu tai și de pe lista de filme, dacă pot tăia de pe cea a cărților. Totuși, de săptămâna trecută și până acum am văzut două filme:

We’re the Millers (2013) – 3 ***

O comedie numai bună de văzut cu prietenii într-o vineri seara. O prostituată pe post de mamă, un băiat fără prea multe aptitudini sociale, o fată fugită de-acasă și un traficant de marijuana pe post de tată se înhăitează pentru a transporta din Mexic în Statele Unite o mașină de vacanță plină doldora de droguri. Pentru a arăta a familie normală, se îmbracă și se comportă destul de enervant, numai pentru ca poliția sau ceilalți participanți la trafic să își dorească să scape de ei. Nu și familia Fitzgerald, care e exact o familie de-asta, fără a se preface. Inutil de spus că drumul e plin de peripeții și situații periculoase, dar e o comedie, că dacă era un film de acțiune, lucrurile ar fi stat altfel.

The Counselor (2013) – 3 ***

Coincidență sau nu, filmul ăsta ar putea fi varianta serioasă și violentă a filmului de mai sus. E vorba tot despre droguri, tot despre un transport din Mexic în State. Însă lucrurile nu stau la fel de amuzant. Avocatul (Michael Fassbender – doar pentru el eram curioasă de The Counselor) se încurcă cu niște traficanți și criminali, fără a ști cu adevărat în ce se bagă. Deși e avertizat din două părți că o singură greșeală îl va costa enorm, e destul de arogant încât să fie convins că totul va merge strună. Nu merge. Și cea care va plăti pentru o chestie minoră e chiar soția lui, care habar n-are despre ce-i vorba și în ce rahat s-a băgat soțul ei. Trist, tulburător, crud și violent. Nu cred că m-aș mai uita încă o dată la el, deși Fassbender e sexy rău.