Sufrageria (III)

Iată că n-a durat așa mult și vă pot arăta și cel de-al treilea perete din minunata sufragerie. Care devine din ce în ce mai minunată, pe măsură ce se așează toate cele plănuite.

Trebuie să știți că acest perete, de fapt ce se găsește pe acest perete e factorul declanșator al renovării sufrageriei. Dacă la început era doar un plan de pe lista lui 2012 și-apoi de pe a lui 2013, am avut nevoie de un singur imbold pentru a începe demersurile. Acel imbold a fost un email de la Ines care mi-a propus o colaborare cu cei de la XT Deco. Nu mi-a trebuit decât o simplă și fugară privire pe site-ul lor pentru a-i răspunde cu un accept. Am văzut acolo zeci de modele de tapet și fototapet, nenumărate posibilități pentru viitoarea mea cameră de zi și m-am hotărât și răzgândit de nu știu câte ori. Sunt Balanță și dacă vrei să ții o Balanță ocupată dă-i să aleagă ceva. O să moară cu opțiunile de gât. Așa că am stat, am cugetat, mi-am adunat toate ideile și am conchis că tapetul din camera noastră trebuie să ne reprezinte. Să reflecte o pasiune comună, un lucru care ne umple de bucurie numai când ne uităm la el. Și “cea mai comună” pasiune a mea și a Sotzului meu sunt călătoriile. Văzusem acest exemplar și mi s-au scurs ochii, îl voiam pe peretele meu. Cu toate astea, am stat iar și-am cugetat că mai trebuie să adaug încă o notă personală camerei, așa că am colorat continentele cu roșu. Și a ieșit ce vedeți mai jos:

Un fototapet personalizat, care după un schimb de mailuri cu cei de la XT Deco a devenit realitate. Domnul care mi l-a montat mi-a spus că e de vinil, că se aplică ușor – am văzut și eu pentru că în două ore și un pic, aveam fototapetul pe perete, montat la linie. Literalmente la linie pentru că toate contururile țărilor trebuiau să se îmbine la fix.


Canapeaua e singurul lucru care n-a fost schimbat în sufragerie, singura care a supraviețuit, însă nu pentru mult timp. Încă mai gândesc opțiunile și pentru că televizorul e în fața ei, am nevoie de ceva care să se deschidă în față, nu pe lateral cum se deschide ea. Iau în calcul achiziționarea unor fotolii-pat mai mari, că nu prea cred că am noroc la canapele care să se deschidă cum vreau eu. Pentru că e urâtă, am aruncat pe ea o pătură care s-o facă mai prietenoasă un pic, dar e enervant că tot timpul trebuie aranjată, potrivită, îndreptată.

Măsuța e tot de la IKEA, iar pe ea sunt diverse cadouri: o tavă primită de la Anca, Oana și Alex, două căni cu buline primite de la un prieten la cununia civilă, care merg la fix cu tava mea cu buline roșii. Încă mai lucrez la decorul mesei de cafea, așa că dacă nu vă place, să știți că nu-i gata.

A mai rămas un perete și vă pot dezvălui sufrageria în totalitate. A venit și meșterul de care aveam nevoie, doar că acuma a apărut alt inconvenient care trebuie rezolvat.

22 Comments

 • Iuliana

  De ieri, de cand am vazut poza pe Facebook m-am gandit ca te reprezinta perfect continentele rosii pe perete 🙂 Imi plac foarte, foarte tare si sunt exact pata de culoare de care avea nevoie camera 🙂

 • frmshk

  Dintr-o dată e altceva… mai frumos decât mi se părea, oricum, înainte! Ideea cu peretele acela e fabuloasă, mi-a încolțit în minte o idee…
  Tomato, să te bucuri de călătoriile tale, și reale și îmaginare, pe care le vei face de-acum…
  Și canapeaua, mie mi se pare că e ok, măcar deocamdată, e din aceeași poveste. Frumos. Frumos.

 • sanda

  Heyy arata foarte bine! Pentru a schimba infatisarea canapelei poti adauga niste pernute decorative, poate chiar rosii ca sa mearga cu peretele Succes pe mai departe!

 • Mihaela Dămăceanu

  Vine foarte bine tapetul roşu, acolo, deasupra canapelei. Şi mie îmi pare OK canapeaua. Eventual. poţi face nişte huse bune, dacă te enervează aranjarea continuă a păturii.
  La mine, problema sunt pernele, care întotdeauna mi-au plăcut. Însă, cum apare Mihnea în cameră, sunt întotdeauna sucite, mutate, învârtite şi cum mai vrei, doar să nu fie la locul lor.

 • Aelia

  E suuuper ideea si grozav rezultatul! Daca nu as sta cu chirie as incerca si eu. Dar asa, mai am de aseptat pana voi avea casuta mea 🙂

 • tudor CeMerita

  Pacat ca patronul e un sibian cu care mi-e rusine si care are mai multe procese de executare silita de care putin ii pasa. Eu de ceva ani ma chinui sa recuperez bani de la el (de pe alta firma) desi am procese castigate si umblu cu executorii dupa el.
  Se pare ca nici XT Deco nu e mai prejos, politistii ce m-au insotit pentru executare cunoscandu-l deja bine pe patron. Sunt si altii care au ajuns la executari silite dar degeaba, patronul merge inainte ca si cum nimic nu se intampla
  http://portal.just.ro/306/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30600000000087373&id_inst=306
  http://portal.just.ro/306/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30600000000098876&id_inst=306

  • Tomata

   Imi pare rau sa aud asta; ce pot spune mai mult decat ca sper sa se rezolve toate asa cum trebuie.

   Insa ce-mi spui in comentariu nu stirbeste cu nimic profesionalismul de care a dat dovada in aceasta colaborare cu mine. Am rezolvat totul pe mail, am primit totul asa cum am discutat, tot ce am ales si cum mi l-am dorit. Din punctul de vedere al unui client, sunt total multumita. Ce se intampla in spatele usilor inchise depaseste interesul meu.

 • Adi

  @ tOMATA : Senzational tapetul ! Eu sincer mi-as dori un tapet cu rosiile tale din banner daca nu sunt cumva marca inregistrata 🙂

  @ Tudor CeMerita : Prietene de ce nu iti porti tu bataliile in instante si ne scutesti pe noi. In locul celor de la firma de tapet sincer te dadeam si eu in judecata acum. Faptul ca ti se permite sa postezi pe paginile altora frustrarile tale nu inseamna ca ar si trebui sa o faci, din cauza ta poate omul pierde clienti si uite de aia nu ai tu bani si esti frustrat ! 🙂 😛

  • Tomata

   multumesc pentru complimente. sincer, daca vrei sa-ti faci poster cu rosiile, n-ai decat 🙂 reclama gratuita 😛
   cat despre Tudor si XT Deco, hai sa ii lasam pe ei sa-si rezolve problemele si sa ne limitam la tapet, ok? 🙂

   • Adi

    Ai dreptate sa si le rezolve , daca tu vrei sa le rezolve la tine in “sufrageria virtuala” eu nu ma pot impotrivi 🙂 Ai cumva rosiile alea intr-un format prelucrabil? Flacaii astia cu tapetul pot banuiesc sa plece de la imagine si sa iasa tapetul… i presume 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge