Răspunsuri despe cărți
Mi-a fost dor de o leapșă, atât de dor că m-am apucat să caut pe google una care să mă atragă. Am căutat una literară că mă simțeam cumva inspirată, mai ales că în ultimul timp am mai recuperat cu cititul. Și am găsit-o aici, am ales câteva întrebări și la sfârșit o voi da mai departe.
1. Prima mea amintire cu mine citind
Îmi e puțin neclar, dar s-ar putea să fie pe la 5-6 ani (am învățat să citesc înainte să merg la școală) când am frunzărit și-am citit Doctorul Aumădoare. Încă îmi aduc aminte de flașnetar și de Tragempinge (cred că așa se scrie).
2. Prima carte pe care am citit-o și recitit-o
De fapt e singura carte pe care am recitit-o vreodată: Vrăjitorul din Oz, primită cadou la serbarea de Crăciun din clasa I.
3. O carte pe care fiecare copil ar trebui s-o citească
Având în vedere că eu n-am citit decât Vrăjitorul din Oz în copilărie și abia după 20 de ani Poveste fără sfârșit, Singur pe lume și Micul Prinț, o să aleg din astea trei, Singur pe lume. Poate acuma la 30 mai recuperez și altele.
4. Locul meu preferat de citit
Numai ce mi l-am făcut, dar încă n-am reușit să stau acolo să citesc. Nici după două luni de când există. Citesc doar în pauza de la lucru și seara înainte de culcare. Dar lasă că vine iarnă, dau drumul la căldură și caloriferul o să fie cel mai bun prieten al meu.
5. Accesorii obligatorii în timpul lecturii
În primul rând liniște, chiar dacă nu-i accesoriu fizic. Apoi un loc comod, o pătură dacă-i frig, o pernă comodă și, evident Kindle-ul.
6. Numărul cărților de pe lista mea de lecturi viitoare
Asta-i o glumă tare bună. Având în vedere că n-am cum să recuperez toate titlurile pentru că în permanență adaug ceva, nici n-are rost să le număr. Am două biblioteci din care n-am citit nici 15% de când cu Kindle-ul, așa că toate cărțile alea sunt pe lista de citit.
7. Ultima carte pe care am primit-o sau am cumpărat-o
Nu e beletristică, e un ghid de croitorie pentru începători. Și pot adăuga și o carte cu rețete de paste. Pe amândouă le-am cumpărat de la Lidl. Ah, și-am mai primit de ziua mea o carte despre care colegii mei spun că e Pinterest de hârtie pentru că mă învață să fac tot felul de trăznai utile și inutile.
8. O carte care mi-a schimbat viața într-un fel
Nu chiar viața, ci felul de-a gândi. Dacă până la Toți oamenii sunt nemuritori mi-aș fi dorit să cunosc nemurirea, după lectură, nici să n-aud de așa ceva.
9. O carte care nu-mi place, dar pe care toată lumea pare s-o iubească
Ar fi mai multe titluri și aș începe cu Micul Prinț. Mi se pare overrated. Nici Maestrul și Margareta nu mi se pare ceva deosebit și cred că mai sunt câteva, dar nu mi le amintesc acuma.
10. Trei dintre scriitorii mei preferați
Fără nici o ezitare: Simone de Beauvoir, Nikos Kazantzakis și Marin Preda.
Ah, îmi era dor de old-school blogging, prea ne cramponăm în subiecte cotidiene și uităm începuturile. Mi-ar plăcea să citesc răspunsurile voastre în comentarii, dar și pe blogurile Biancăi, Oanei, Ioanei, Soniei, Monicăi si Carlei (ca si-asa e in pana de idei). Fetelor, feel like a bit of history repeating?
31 Comments
Monica
Multumesc. Da, cred ca si mie imi era dor de o leapsa … acum constientizez asta. O onorez cu drag — imediat cum prind timp.
Bia
Yuhuu, facem, facem… poate așa apuc să mai scriu și eu despre cărți 😀
Sonia
Mulţumesc. Am prelut-o şi abia aştept să scriu despre cărţi. 🙂
roșu vertical
This is so 2007! But I like it! :))
demo
My guilty pleasure e Coelho :>
Mi-e rusine sa spun ca am citit 9 carti d’ale lui (pt. ca-i prea mainstream, lol), dintre care cel putin 3 chiar mi-au placut.
Dar in ultimul timp ma simt din ce in ce mai putin profunda, asa ca merg pe mana lui Palahniuk, care nu ma poate dezamagi niciodata.
cotos
Prima mea carte a fost Copiii capitanul Grant by Jules Verne. O consider si acum o capodopera si as putea sa o recitesc de nenumarate ori.
sanda
Cartea/Romanul pe care il recitesc in fiecare vara: La Medeleni!!!
Crina
Sigur n-ai vrut sa zici Singur acasa 😛
Eu am citit Adam si Eva de vreo 5 ori pana acum.
Tomata
:)) nu era Singur acasa. Chestia e ca scrisesem si acolo unde am pus linkul, si-am modificat, dar am uitat in al doilea loc.
Zina
O leapsa care mi se potriveste ca o manusa ! O voi prelua si eu !
Andreea, dar cum se face ca ai citit cartile copilariei asa de tarziu ? In copilarie ce ai mai citit in afara de Vrajitorul din Oz ?
Tomata
nu, n-am mai citit nimic. povestile lui Creanga si Petre Ispirescu, putin Andersen si cam atat.
am inceput sa iubesc lectura abia prin clasa a 11-a.
Teo
Cred ca o sa o preiau si eu, ca e tare frumoasa 🙂
Andreea
La fel si la mine cu Maestrul si Margareta, daca nu ar fi fost lectura obilgatorie la facultate nu cred ca as fi citit-o pana la capat.
Carla M
am sarit in sus de bucurie vazand subiectul propus..ma pregatesc de o postare ‘memorabila’ pentru mine in aceasta noua si interesanta postura..merci
Tomata
astept cu interes.
lala
eu as reciti Golful Francezului, Martin Eden si Mostenire de Familie….mi-au placut mult.mai sunt si altele.
Tomata
n-am citit niciuna dintre ele… sunt curioasa de Golful Francezului.
Kadia
Mie mi-a placut enorm de mult Martin Eden, n-am lasat-o din mana pana la sfarsit si am plans cu lacrimi multe cand am terminat-o. E genul de carte pe care as reciti-o, desi nu-s genul sa citesc de doua ori o carte.
Tomata
ah, m-ati facut curioasa 😛 uite cum apar titlurile pe lista de citit. :))
lala
In sfarsit, o persoana care a citit Martin Eden! 🙂
Tommy, am uitat sa zic de Invitatia la Vals. ai citit-o?
Tomata
da, am citit-o. mi-a placut.
Pingback:
Kadia
Imi plac intrebarile, nu te superi daca o preiau si eu, nu?
Tomata
deloc 🙂 go on.
Oana din bucate
Uuuu…de cand n-am mai facut o leapsa 🙂 Si mai ales una despre carti. Revin cu raspunsurile zilele urmatoare 🙂 Multumeeessscc.
Pingback:
Pingback:
Andreea D.
Prima carte de care îmi amintesc este Nils Holgersson, era de pe vremea bunicilor (după copertă, culoarea paginilor şi mirosul ei spun asta). Nu prea ştiam să citesc când mi-a picat în mână, mă chinuiam pe litrere…era prea greu.
O tot răsfoiam până a izbutit, printr-a treia, să mă apuc serios de ea.
Pingback:
Pingback:
Pingback: