O să zbor cu balonul

Dacă aş fi pus în scris bucket list-ul ăla pe care nu m-am mobilizat să-l pun în scris, aţi fi ştiut că înainte să mor, îmi doresc foarte tare să zbor cu balonul cu aer cald. Demult îmi doresc. Iar când am văzut în 24FUN că există în Timişoara o firmă care se ocupă cu aşa ceva, mi-au sclipit ochii pe loc. Numai că m-am dezumflat când am văzut preţul. Unele plăceri sunt destul de scumpe, dar cum m-am obişnuit în ultimii ani, pentru îndeplinirea unei dorinţe, plătesc oricât. Şi de fiecare dată mi s-a confirmat faptul că preţul, oricât de piperat e, merită fiecare leu (vezi concertul Lady Gaga şi experienţa Disney – pentru care n-am plătit, dar pentru care voi plăti cu drag în viitor).

Întâmplarea face că blogul meu mă ajută să-mi îndeplinesc şi dorinţa asta. Pentru că dacă n-ar fi fost el, drumul meu nu s-ar fi întâlnit cu al Loredanei şi eu n-aş fi cunoscut un om aşa frumos cum e ea. Apropos, dacă nu-i citiţi blogul, rău faceţi. Când voi fi mare, vreau să fiu o mamă ca ea. Şi ca Mara.

Dar divaghez. Să ne întoarcem la baloane. Loredana este, pentru al treilea an, unul dintre organizatorii Balloon Fiesta din Baia Mare – cel mai mare eveniment de acest gen din România. Dacă n-aş fi cunoscut-o în persoană şi dacă n-aş fi vorbit personal cu ea despre acest eveniment, probabil nu aş fi înţeles aşa de bine ce mult înseamnă pentru ea această pasiune şi acest eveniment. Ascultând-o vorbind, dorinţa mea de a zbura cu balonul s-a intensificat, a crescut, iar nerabdarea s-a mai domolit doar pentru că am avut alte chestii cu care să-mi ocup mintea. Dar momentul mult aşteptat e aproape aici şi acum vă vorbesc şi vouă despre el.

Dacă sunteţi din Baia Mare sau din împrejurimi, poate nu vreţi să rataţi acest festin vizual. Din balon sau de sub el, cred că-i extraordinar să urmăriţi zborul celorlalte baloane. Anul ăsta vor urca pe cer 18 echipaje din Anglia, Olanda, Ucraina, Lituania, Letonia, Polonia, Ungaria, Moldova şi România. Numai scriind chestiile astea, mă entuziasmez din nou şi ard de nerăbdare să merg la Baia Mare. Apropos de asta, ghici cine se va bucura aproape la fel de mult ca mine că mergem acolo? Socrii. :)) Nu prea mergem aşa des pe la Baia Mare, aşa că ăsta va fi un prilej de bucurie generală.

În cele 4 zile de fiesta – weekendul 3-6 octombrie – vor avea loc şase sesiuni de zbor (fie de la 7 dimineața, fie de la ora 17 dup-amiaza) în care oricine va dori să zboare o va putea face pentru 400 de lei. Un zbor va dura între 45 de minute şi o oră şi toate zborurile vor ţine cont de anumite condiţii meteo. Adică se vor realiza ori dis de dimineaţă, ori chiar înainte de apus. Baloanele se vor ridica pana la 1000m şi vor fi purtate de vânt şi pilotate de cineva. Loredana povesteşte în articolul ei cu atâta bucurie şi pasiune că eu efectiv ard de nerăbdare să văd cum e.

Mai mult decât atât, dacă nu sunt bani pentru un zbor în toată regula, se poate opta pentru ceva mai iefti: zborul captiv – adică ridicarea de la sol într-un balon ancorat. Acest tip de zbor costă între 20 și 25 de lei, e destinat oricui, va dura în jur de 10 minute și e programat sâmbătă şi duminică între orele 17:30 şi 20:00.

Pentru mai multe informaţii puteţi intra fie pe pagina de Facebook, fie pe site-ul oficial. Iar pozele de mai jos poate vă conving, dacă eu n-am reuşit.