Evomag? Nu, mulțumesc! Și vă recomand și vouă să nu

UPDATE: Imi pare rau ca a trebuit sa recurg la scrierea unui articol pe blog pentru a atrage atentia cuiva de la Evomag. Dar, se pare ca totusi au fost receptivi si s-au miscat rapid. Tocmai am primit un mail ca s-au restituit banii pe care i-am dat pe Kindle in 2011. As fi preferat ca asta sa se intample in spatele usilor inchise, pe mail, la telefon, nu in vazul lumii, pe bloguri. Sper ca au invatat ceva din incidentul asta.

_________________________________________________________________________________

Mie-mi place să fac cumpărături online. Plătesc cu cardul, nu simt nici o remușcare la plata unei sume mari (pentru că n-o văd) și, mai mult, cum zicea cineva pe Facebook, de fiecare dată când vine curierul, mă simt ca și când aș primi un cadou. Chiar dacă-i de la mine. Prin urmare, magazinele online îmi sunt prietene bune. Mai nou, chiar și cele de peste hotare.

Poate vă aduceți aminte de minunata surpriză pe care mi-a făcut-o pe-atunci-iubitul-meu/actualmente-soț de ziua mea. Surpriza aia de mi-a adus lacrimi în ochi. Ei, tot aproape niște lacrimi în ochi mi-a adus același obiect încă o dată, dar de nu de bucurie, ci de nervi. Și nu aparatul în sine, ci serviciile de toata jena ale celor de la evomag. Am trecut cu ușurință chiar și peste frustrarea că un aparat atât de scump s-a defectat într-un timp atât de scurt. Dar să nu mă precipit și să vorbesc despre ce s-a întâmplat ca și când ați fi fost de față. O iau de la început.

– acum ceva timp (mai exact pe 25 mai 2013) butoanele Kindle-ului meu au început să nu mai răspundă la comenzi. Mai precis sagețile de pe tastatură.
– totodată, ultimul e-book deschis sau primul de pe aparat afișa ultima pagină, un fel de cuprins. Și acolo înțepenea.
– singurele taste care mergeau erau Menu și Back, dar ăsta din urmă doar pentru câteva secunde pentru că revenea rapid la acea ultimă pagină.
– l-am încărcat, l-am restartat, nimic.
– le-am scris mail celor de la evomag, le-am explicat ce s-a întâmplat, l-am trimis la service
– s-a întors reparat
– m-am apucat să citesc, a funcționat 5 zile, s-a repetat figura
– din nou: mail, explicații, trimis la service, întors reparat
– de data asta a funcționat exact cât l-am pornit, după care, în team-building fiind am vrut să stau puțin pe net de pe minunatul 3G. Canci, nu puteam face nimic cu el pentru că nu răspundea la comenzi. Aceeași tastă și aceeași pagină înghețată pe ecran.
– din nou, dar cu puțin mai mulți nervi: mail, explicații, trimis la service, întors reparat după vreo trei săptămâni.
– m-am apucat de altă carte, care chiar îmi plăcea și citeam în fiecare seară.
– am putut citi fix 5 seri pentru că, ați ghicit, s-a întâmplat din nou.

De data asta n-am mai trimis mail la evomag, pentru că deja le trimisesem unul cu dorința explicită de a-mi fi înlocuit aparatul, încă de dinainte să se întoarcă a treia oară. I-am contactat pe cei de la Amazon, le-am expus problema și după ce m-au pus să-l restartez, să le mai povestesc despre ce se întâmpla, PRODUCĂTORUL a concluzionat că Kindle-ul e defect, NU MAI POATE FI REPARAT, prin urmare trebuie înlocuit. Dacă aveam numărul comenzii sau al garanției (nu a celei pe care o aveam eu în fața ochilor, ci a garanției primite la achiziționarea de către evomag) mi l-ar fi înlocuit ei. Așa, trebuia să o facă cei de la evomag. Dânșii dădeau din colț în colț că poate totuși poate fi reparat. Adică sunt ei mai deștepți și aia care l-au făcut sunt niște neștiutori și habar n-au ce se întâmplă cu produsele lor. Știe mai bine un director de magazin online… După amenințări repetate, au spus că există două variante: fie mi-l înlocuiesc, fie îmi dau banii înapoi. Eu vreau un e-reader, deci după ce am găsit un Kindle Paperwhite la un preț apropiat de cât a valorat al meu le-am trimis mail și le-am spus că aș vrea unul de-ăla. Directorul a spus că trebuie luată legătura cu cineva de pe chat, că el nu îmi poate spune ce au pe stoc (!!!) Îi contactează Sotzu’ pe chat și în afară de „Bună” n-a mai zis nimeni nimic. Nimeni adică niciunul dintre cei 4 (patru) pe care i-a abordat și care l-au salutat. E prima oară când se întâmplă așa ceva și mi se pare de-a dreptul execrabil. Niște servicii de cea mi joasă calitate. Nu numai că își bat joc de clienți cu tergiversarea (din 29 mai pana pe 2 septembrie – 3 luni in care eu n-am putut folosi Kindle-ul) și cu încălcarea condițiilor de garanție, dar sunt și de cel mai infect „profesionalism”.

Le-am trimis un mail să ne dea banii înapoi și ne vom cumpăra un Kindle Paperwhite din altă parte. De Evomag nu vreau să mai aud în veci. Și din câte am citit pe net, nu-s singura pățită.

Dacă vă întrebați de ce mă încăpățânez să-mi iau tot Kindle, păi pentru că mi-a plăcut de primul, chiar dacă s-a stricat, pentru că abia aștept să testez noua funcție Time left to read și pentru că au un Customer Service impecabil. Ceea nu putem spune despre cetățenii de la evomag.