Cine îi mai mulțumește unei super-femei?

Mai corect ar fi fost să întreb cine mai (re)cunoaște o super-femeie în ziua de azi? Cine îi mai mulțumește? Cine mai apreciază tot ce face o super-femeie?

Nu știu ce înseamnă pentru voi o super-femeie, cum se conturează ea în imaginația voastră, la ce vă gândiți prima oară când auziți expresia, dar sper din suflet că nu are o conotație negativă, că nu vă gândiți la Body & Soul și ale lor Super femei, sau la fantastica Wonder Woman, fictivă și imposibilă.

Sper că vă gândiți la o femeie adevărată, la una pe care o cunoașteți, pe care o vedeți zilnic și căreia îi spuneți de zeci de ori: „Nu știu cum reușești.” ( să le facă pe toate, să împace serviciul cu viața de familie, distracția cu responsabilitățile). Eu am pierdut super femeia din viața mea, dar n-o să uit în veci pururi cum venea de la serviciu la ora două dup-amiaza, cum își schimba hainele și cum se apuca să facă de mâncare. Și când terminam de mâncat, strângea, curăța și se apuca de cusut. Până la miezul nopții când se clătina pe picioare de oboseală. Nu se culca înainte de a lăsa casa lună și bec, oricât de somn i-ar fi fost, oricât de sfârșită s-ar fi simțit. Dacă stau să mă gândesc bine, nu cred că în comparație cu ce făcea mama mea aș putea numi pe altcineva super-femeie. Asta nu înseamnă că nu am cunoscut altfel de super femei. Doar că ele excelau pe alte planuri și nu de puține ori m-am întrebat oare cum reușesc să facă tot ce fac. Marele meu regret e că niciodată nu i-am spus mamei mele cât am admirat-o. Nu i-am spus pentru că n-am conștientizat toate eforturile pe care le-a făcut, pentru că eram preocupată de treburile mele de adolescentă sau de studentă. Și-acum, când îmi dau seama cât de greu trebuie să-i fi fost, când văd eu cât de epuizant e să ai un serviciu și să ai grijă și de-o casă… mi-ar face o adevărată plăcere să pot să-i spun din inimă mamei mele cât de mult o apreciez și cât de recunoscătoare îi sunt pentru tot ce-a făcut. Din păcate eu nu mai pot face asta, cel puțin nu cu ea. V-aș îndemna să nu ratați nici o ocazie de a vă aprecia mamele sau pur și simplu pe oricare femeie din viața voastră care merită laudele și recunoștința voastră sinceră.

Desigur, puteți face asta în maniera clasică, prin cuvinte rostite, printr-un buchet de flori, printr-un bilețel strecurat în poșetă sau printr-o aplicație pe Facebook. Indesit, în colaborare cu Ariel, unul dintre brandurile mele de suflet, care întotdeauna a apreciat femeia și i-a ușurat munca cu ajutorul produselor de calitate, a dezvoltat o aplicație-concurs prin care oricine poate recomanda o super-femeie. Pe lângă faptul că o vei face să se simtă specială și apreciată, ea poate câștiga apariții în reviste glossy (evident și o ședință foto profesionistă), produse Ariel și o grămadă de alte surprize. Chiar de n-ar fi premiile, acea femeie merită să știe că o apreciezi, că îi mulțumești și că e o super-femeie. Indesit recomandă Ariel, detergentul pentru super-femei. Intră pe pagina de Facebook Ariel și nominalizează o super-femeie de lângă tine. (Atenție, e musai ca ea să aibă cont de Facebook pentru a o putea nominaliza).