A murit Talia

Nu ştiu câţi dintre voi ştiţi cine a fost Talia. Nici eu n-aş fi ştiut dacă nu aş fi fost abonată la canalul de youtube al lui Ellen şi n-aş fi văzut câteva filmuleţe cu ea. Nici măcar nu mi-am dat seama din prima, am crezut că e o copilă foarte trendy şi aşa îi place ei să fie cheală. După care am aflat că are cancer la doar 12 ani. Şi la doar 12 ani era deja o celebritate pe youtube datorită tutorialelor ei de make-up.

Aseară am văzut o poză cu ea postată pe pagina show-ului lui Ellen:

M-am cutremurat. Vestea venise în urma unei discuţii în care moartea şi bolile  erau subiect principal. Prea multă moarte în ultimul timp, prea multe veşti proaste, prea multă boală. Parcă acum 3-4 ani nu era aşa, parcă oamenii mureau mai rar, se îmbolnăveau mai rar. Sau, cel puţin, la mine nu ajungeau veşti de-astea decât din când în când.

Revenind la Talia Joy Castellano, dacă veţi urmări clipul de mai jos veţi vedea o copilă atât de matură, atât de optimistă şi de sigură pe ea încât nu veţi putea concepe că avea doar  13 ani.

Talia suferea de două forme agresive de cancer: neuroblastoma şi leucemie. In 6 ani, a trecut prin chimioterapie, prin radiaţii, prin transfuzii de sânge şi prin operaţii. Nu şi-a pierdut optimismul şi simţul umorului, s-a bucurat de viaţa ei aşa cum i-a plăcut şi a lăsat un mesaj în urma ei: a atras atenţia asupra cacerului infantil.