Budapesta pe verde

Am văzut-o pe alb, am ținut să o văd și pe verde. Ar fi trebuit să mergem de sâmbătă pe duminică, dar am renunțat din dragoste pentru câine. Așa că duminică am tras o fugă până la Budapesta. Bine, aveam treabă acolo, trebuia să o recuperăm pe mătușa mea care se întorcea cu avionul de la Berlin. Și cum eu nu ratez nici o ocazie de ieșit din țară, m-am oferit voluntară. Am avut câteva ore bune de umblat prin cele mai populare locuri, chiar dacă le mai văzuserăm. Dar cum locul meu preferat din Budapesta e Bastionul Pescarilor, tare mi-am dorit să-l văd și străjuit de pomii înfrunziți, nu doar îmbrăcat în zăpadă. Iată-l:

Am sărit peste Parlament, deși l-am văzut înaintea Bastionului, dar nu-i nimic, mă întorc la el:

Când am coborât de la Bastion, am luat-o către Castelul Buda, unde se desfășura ceva târg.

Am traversat Podul cu Lanțuri și-am dârdâit de frig de la vânt.

stiu ca-mi iese felinarul din cap, da’ io ce vina am ca fotograful nu-i atent si celelalte poze nu-s prezentabile?

Ne-am uitat înapoi către Bastion

și am mai văzut câteva clădiri. După care am mâncat un langoș cu mujdei, smântână si cașcaval și am pornit-o cam în fugă către mașină că trebuia să ajungem la aeroport.

Și-atât. + un album cu poze pe verde.

18 Comments

 • lala

  eu am fost in Budapesta in 2009, nu am stat mult, mergeam catre Viena.
  imi amintesc ca era un frig afara si o ceata ca nu am apucat sa vedem mare lucru. am mai trecut dupa vreo doi ani, asa ca tine, veneam de la aeroport. cat am apucat sa vad, mi-a placut.

 • Anda

  Eu in februarie am vizitat pentru prima data Budapesta, cu toate locurile pe care le-ai prezentat tu aici. Mi s-a facut foarte dor de ele, Budapesta a fost un oras foarte primitor cu noi.

 • cotos

  Cea mai frumoasa capitala europeana. Cel putin centrul orasului, este un adevarat muzeu in aer liber. Simti mireasma secolului 19. Am fost de atatea si atatea ori, dar nu ma pot plictisi. Merita vizitat, mereu ai ceva nou de vazut.

 • Monica

  eu tot nu inteleg de ce incurca strainii Bucurestiul cu Budapesta. Nu au termen de comparatie. Singura asemanare e ca incep ambele cu B:))

 • Cristina P

  ai prins relativ gol 🙂 noi am fost in Aprilie (dupa 10) si am prins plin…da’ plin bine 🙂 ah si vreme de tricou :))) asta dupa ce doua ierni la rand am dardait in Budapesta

 • Dorin

  Am trecut prin Budapesta de vreo două ori, nu am vizitat-o niciodată şi mi-a părut rău. Sper să ajung curând acolo, mai ales ca ghida mea personală deja s-a săturat de câte ori a ajuns fără mine! 🙂

 • Kadia

  Of, ce amintiri placute imi starnesti tu! A fost primul oras strain vizitat de mine, prima iesire din tara, prin 2002 – o saptamana de libertate totala si descoperirea unei pasiuni. Poate descoperire nu e cuvintul bun pentru ca visam de cand ma stiu la calatorii. Este un oras pe care mi-as dori sa-l vizitez din nou, din care am doar amintiri vagi si poze imprimate pe hartie, inca n-aveam aparat digital. Ce vremuri!

 • dojo

  Sunt ani buni de cand nu am mai fost acolo. Budapesta este primul loc in afara tarii in care am ajuns, a fost cadoul mare de ziua mea, cand m-am cunoscut cu ‘soarele’. Chiar sper ca anul acesta sa fac macar o zi pe acolo, mi-e dor de peisajele in cauza.

  Senzationale pozele 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge