Sunt bolnavă. Sufăr de Wanderlust

Acum ceva vreme, Bia povestea despre cum îi vin ideile de călătorie. Ea visează cu ochii deschiși ba văzând o ofertă, ba citind o carte, ba uitându-se la un film. Ultima dată când ne-am întâlnit i-am întrebat pe ea și pe Clau unde merg în vacanță anul ăsta. Au spus că nu știu încă. M-a surprins, pentru că nu mă așteptam la răspunsul ăsta din partea unei călătoare. 🙂 Mă așteptam să aibă  deja stabilite destinațiile pentru anul ăsta. Dar ea e mai sponană decât mine când vine vorba de plecat de-acasă și pare că nu stă să plănuiască totul cu un an înainte.

Pe de altă parte, eu știu deja și destinațiile de anul viitor, nu numai cele de anul ăsta. :)) Pentru că mie îmi cad cu tronc anumite locuri din lumea asta si-mi pun toată energia în slujba îndeplinirii scopului de a ajunge să le văd cu ochii mei. Cum văd că Wizz are o reducere de 20 %  pentru biletele cumpărate într-o anumită zi, cum îl stresez pe Iubi să ne luăm bilete și să plecăm. Mi-o retează imediat, invocând nunta… Ah, nunta asta îmi pune bețe-n roate și stă de-a curmezișul călătoriilor mele. Seara, când frec menta pe Pinterest sau prin Reader, pe blogurile cu poze din Europa, și lui Iubi îi fuge privirea către laptopul meu, mă întreabă amuzat: „Iar ești plecată?”. După cum bine vedeți, sunt și eu o visătoare, ca Bia. Numai că eu am nevoie de poze ca să mă conving să plec undeva. Nu îmi sunt de ajuns cărțile, iar filmele îmi distrag atenția de la peisaje cu acțiunea. Mă mai uit, când prind, la emisiuni de travel, cum ar fi cea a lui Rick Stevens de pe Digi Life, care m-a făcut să mă îndrăgostesc de Elveția și repede-repede am pus-o pe lista țărilor de văzut cât mai curând. În rest… văd poze și, la fel cum îngrijești o plantă, așa îmi îngrijesc și eu dorința de a vedea locurile alea.

Știam că voi vedea Berlinul încă de acum 6 luni și imediat cum am știut asta, plimbându-mă pe Google Maps, am pus și Dresda în plan. Am adăugat și Potsdam-ul că e la o aruncătură de băț. S-a concretizat și un citybreak la Praga, asta după ce anul trecut l-am ratat. A mai apărut ocazia unui weekend la Budapesta și încă unul pe clisura Dunării. În toamnă sper să mergem din nou în Germania și, cu ocazia asta în Elveția mult visată. Iar de Revelion, așa cum vă spuneam la începutul anului, sper să fim la Londra. Dacă vi se pare scump… nu e, și-o să vă povestesc la vremea potrivită despre economia de bani și despre cât de ieftin poți călători. Numai celor cărora le e lene să caute sau cei care nu știu să caute li se pare scump să călătorească.

Voi cum și când vă alegeți destinațiile de călătorie?