Filmele de vineri

Săptămâna trecută când am plecat la munte, mă gândeam că s-a dus timpul rezervat filmelor de weekend (da, am un program, mă uit la filme și seriale în weekend, iar în timpul săptămânii citesc). Doar că n-a fost chiar așa, la munte fiind, tot am reușit să vedem 2 filme. Iar miercuri am fost la cinema cu 2 colege și-am văzut Les Miserables. Așa că azi vă fac următoarele recomandări:

Les Miserables (2012) – 5 *****

Am vrut să văd filmul ăsta încă de când am aflat că Hugh Jackman îl va interpreta pe Jean Valjean. N-am ratat nici un articol de pe cinemagia în care se dădeau detalii despre film sau actori. Plus că sunt fană Ellen și sunt abonată la canalul ei, deci n-am pierdut nici interviurile cu protagoniștii. Le-am văzut pe Anne și Amanda, i-am văzut pe Hugh și Eddie și abia așteptam să văd produsul final. Știam povestea chiar dacă n-am citit cartea, știam că e musical, dar nu m-a speriat asta, ca pe alții și mai ales știam că Hugh Jackman e un actor complet. Poate interpreta orice rol, de la supererou (Wolverine), la personaj romantic (Kate și Leopold). Și pentru că știam că e actor de teatru și musical, nu aveam nici un dubiu că Les Miserables va fi o capodoperă. E drept că nu-s învățată cu asemenea gen de filme și mi-e puțin ciudat să-i văd pe toți cântând, da’ în afară de o singură scenă, chiar nu m-a deranjat deloc. Să nu mai lungesc vorba, filmul e de văzut, nu lăsați faptul că e musical să stea în calea vizionării unui film de calitate. Nu știu dacă i-aș da Oscarul pentru cel mai bun film de anul trecut, dar cu siguranță le-aș da Oscarul lui Hugh și Anne pentru cel mai bun actor într-un rol principal, respectiv cea mai bună actriță într-un rol secundar. Anne Hathaway merită permiul ăla cu vârf și îndesat.

Brave (2012) – 4 ****

Animația de săptămâna asta a fost de fapt primul film de sâmbăta trecută. Voiam să-l văd demult, dar Iubi nu era prea curios așa că l-am pus în folderul „filmele mele” și așteptam un moment prielnic să-l văd. Doar că s-a întâmplat mai repede și l-a văzut și Iubi. E un film de copii, deci nu poți avea prea multe pretenții. Râzi, normal că râzi, dar ai și suspans. Mi-a plăcut la nebunie de ursul în care s-a transformat mama lui Merida, atât de drăgut, atât de manierat. 😛

Flight (2012) – 4 ****

I-aș fi dat mai puține stele dacă n-ar fi fost Denzel Washington și problema pe care o ridică. Filmul, per total nu m-a impresionat nu știu cât, însă m-a lăsat cu o dilemă la care mă tot gândesc de fiecare dată când îmi amintesc de film: ai trimite la închisoare un alcoolic și-un drogat care a salvat viețile a 100 de oameni? Dar stați să vă spun puțin despre ce e vorba: Whip Whitaker e un pilot de avion care bea și se droghează de stinge. Chiar și înaintea curselor. Și cu toții știm că în meseria asta există reguli stricte, cum ar fi că nu ai voie să consumi alcool cu nu știu cât timp înainte de a pilota un avion și că trebuie să dormi suficient. Ei, înainte de un anumit zbor, Whip nu se odihnește suficient, bea și prizează cocaină. Zborul e cât pe ce să se sfârșească tragic dacă acesta n-ar fi dat dovadă de o stăpânire de sine incredibilă și de o cunoaștere a meseriei sale cum nu s-a întâlnit până atunci. Totuși, din accidentul aviatic nu scapă toți, mor vreo 6 persoane (parcă), printre care și stewardesa cu care își făcuse de cap cu o seară înainte. Nimeni nu știe ce vicii are, dar până la urmă se află… Și voi aflați ce se întâmplă cu el, dacă vă uitați la film. Și Denzel e nominalizat la Oscar… țin totuși cu Hugh Jackman.