Ca să nu rămână doar draft-uri (I)

De-aia o să iau toate titlurile și link-urile din drafturi și-o să vă povestesc despre ele în câteva posturi. Dashboard-ul meu îmi arată nici mai mult, nici mai puțin de 45 de posturi în așteptare, care nu sunt posturi, sunt doar idei. Cea mai veche datează din 27 octombrie 2009, că celelalte 3 dinaintea ei nici măcar n-au dată. Voi vă dați seama de când am abandonat acolo ideea aia? Iar pentru azi am luat decizia să scriu despre ele ce n-am scris în atâta timp. Pe scurt, de la cea mai veche spre cea mai nouă.

1.    Leapșa despre primul sărut – primită de la Richie, pe 16 ianuarie 2009.

Primul meu sărut s-a întâmplat în vacanța dintre clasa a VI-a și a VII-a, în tabăra de la Poieni Strâmbu, cu un băiat de care îmi plăcea. Îl chema Bogdan și era mai mare ca mine (nu știu cu câți ani. Faza nașpa e că era pedeapsă la cărți. :)) Nu cred că-i plăcea de mine, dar nici nu dădea înapoi când trebuia să ne pupăm cu patura pe cap. :))

2.    Leapșa cu a 6-a poză din ultimul folder de poze – primită de la Gărgărița polimerică pe  15 februarie 2009

Cum ultimul folder de poze e cel de la Straja, a 6-a poză e una cu tunelul, pe care am pus-o deja pe facebook ieri. Așa că o să aleg penultimul folder de poze, și-anume ăla cu photoshooting-ul de după ce m-am tuns. Voila!


3.    Leapșa despre tabere – primită de la Dan Necșa pe 25 iunie 2009

Nu am link pentru că Dan și-a schimbat blogul. Ideea asta o voi păstra, sper să apuc să vă povestesc despre taberele în care am fost pentru că toate mi-au rămas adânc sădite în memorie. Și toate amintirile sunt frumoase.

4.    Leapșa cu o poză haioasă și una de suflet – primită de la Bianca pe 26 octombrie 2009

Și pe asta o păstrez, numai că va trebui să fiu atentă la ce poze mai fac de-acum înainte că de scormonit prin alea vechi… uf… nu prea mă lasă timpul.

5.    „Mi-e dor să fac o baie”

Așa s-ar fi numit un articol în care urma să mă plâng că de când cu apometrele și cu consumul de apă plătit la metru cub, nu prea îmi mai satisfac plăcerea de a face băi lungi, fierbinți, cu uleiuri și-alte cele femeiești, ci mă mulțumesc cu dușuri rapide. Oricum, uneori sunt prea obosită să mă mai bucur de spumă, așa că ideea asta a murit la fel de repede cum s-a născut.

6.    „Cine se aseamănă se adună”

Ideea asta e încă valabilă și se confirmă pe fiecare blog. Chiar ieri citeam la Ana despre cum i s-a schimbat viața lui Bogdan după ce a renunțat la Facebook. În comentarii, foarte mulți erau de acord cu ce scria el acolo, foarte puțini erau împotrivă. Și pe blogul meu, și pe alte bloguri am observat chestia asta: comunitatea e de acord cu ce spune autorul blogului, chiar dacă acesta nu are dreptate sau bate câmpii. De foarte puține ori e taxat atunci când spune bălării. Mă rog, uneori se lasă cu scandaluri de proporții în blogosferă, dar nu despre asta e vorba. Ideea a rămas în drafturi pentru că am considerat că nu merită să dezvolt.

7.    Leapșa cu muzica matinală – primită de la Adi Dragoș pe 1 august 2010

A rămas draft pentru că eu nu prea mai ascult muzică dimineața. Înainte, când trăia tatăl meu și camera mea era doar a mea, cum mă trezeam, cum porneam tv-ul pe ceva canal de muzică. Acum nu mai fac asta pentru că nu vreau să-l trezesc pe Iubi și oricum din cauza lui (nu datorită) nu prea mai pornesc TV-ul pentru zgomot de fond. Merg cu mașina la lucru, deși biroul e foarte aproape de casă – da, sunt o fițoasă – și n-apuc să ascult nici măcar o melodie întreagă. Așa că nu mai poate fi vorba de muzică matinală.

8.    „Ce aș vrea să fiu după moarte” – idee pescuită de pe blogul Haretzii

La momentul respectiv părea că am ceva în minte. Ba mai mult, chiar am și început postul și îi dădeam cu roata reîncarnărilor și mitul lui Circe. Acum nu știu ce-aș vrea să fiu după moarte și, sincer, n-am chef de exercițiul ăsta de imaginație.

9.    Despre prima țigară – idee preluată dintr-un post care nu mai există al Pisicii Roz

Da, plănuiam să vă povestesc despre cum m-am apucat de fumat. Se întâmpla la sat, și cel care m-a învățat cum se fumează avea 12 ani, cred. Eu aveam vreo 15 sau 16, nici nu mai știu. N-am fost niciodată o fumătoare adevărată, fumam de la altii, fumam puțin, doar când ieșeam în oraș. M-am lăsat odată un an, primul an sau al doilea de când eram cu Iubi, m-am apucat din nou, iar m-am lăsat și fumam sporadic, iar acum nu mai fumez de vreo 2 ani, dacă nu de mai mult timp. Și nici n-o să mai fumez din 2 motive: 1. – daunează creierului și are ceva legătură cu Alzheimerul, 2. Am avut gastrită și stomacul meu are ceva de spus în privința țigărilor. The end.

10.    Ce vreau să fiu când o să cresc mare? – leapșa de la Lia și de la Rontziki

Printre cele 1500 și ceva de articole publicate pe blog știu sigur că unul dintre ele vorbește despre ce voiam eu să mă fac când cresc mare. Chestia e că nu-l găsesc și nici nu știu cum să-l caut. Poate oi da întâmplător peste el și îi pun link. Multumita Kadiei si Ioanei, care mi-au gasit linkurile in care vorbeam despre planurile mele, iata articolele: 1 si 2. Voiam să mă fac învățătoare. Nu doctoriță, nu avocată, nu nimic. Doar învățătoare sau profesoară. Pregătirea aș fi avut-o, nu și oportunițațile.

Va urma, mi-au mai rămas 35. 😛

18 Comments

  • Tomata

   stai, stai, nu ma refeream la tine si la ce-ai scris tu. in general vorbesc. ca sa iti dau un exemplu de pe blogul personal, scriam odata ca i-am facut observatie unei prietene care s-a suparat si toata lumea era de acord cu mine, nu cu ea, care era mai indreptatita poate sa se supere. aia era un fel de balarie din partea mea. nu vorbeam direct despre articolul tau. am recitit ce-am scris si nu se intelege ca as fi spus despre el asta. imi pare rau ca ai ales sa intelegi asta.

 • cotos

  Interesant..Si eu am drafturi..Uneori imi vine o idee, ma apuc de ea, si pe parcurs se pierde :)) Cine stie poate peste cativa ani voi posta si eu un subiect ca al tau…
  Eu m-am apucat de fumat la 15 ani, pana 22 am tras ca turcu, iar de atunci nimic..Si e mult-mult mai bine asa 🙂

 • vienela

  Ma crezi daca iti spun ca in draft-uri nu am decat 5 articole, toate deja publicate?
  In schimb, am cateva caiete pline de notite, multe dintre ele formate din doar cateva cuvinte. Nici macar nu imi amintesc la ce ma gandeam cand le-am scris. :))

 • Ana Q.

  Si eu aveam o gramada de drafturi, unele le-am transformat in posturi iar pe altele le-am sters de tot ca se adunasera prea multe.

  • Tomata

   da, lepse mai toate. 😛 si mai am si altele, pe unele o sa le fac, pe altele, nu mai are rost. de-aia am zis sa scap de toate ideile si sa fac ordine prin drafturi. merci mult de link-uri. 😀

 • Gossip Girl

  mi-ai adus aminte de primul sarut…il chema dragos….eram amandoi mici si prosti…clasa a 8 a:))

 • Mâzgălica

  82 de ciorne am numărat, cea mai veche din mai- 2008. Sunt idei abandonate din lipsă de timp sau inspirație. Le las acolo în speranța că într-o zi le voi dezvolta într-un post…
  Îți dau dreptate la faza cu cine se aseamănă se adună 😀 Am observat și eu trendul ăsta de a nu contrazice autorul. Cel mai mult mă enervează posturile goale, fără nici o idee și esență în care toată lumea e de acord cu posesorul blogului, de cele mai multe ori pentru că este un blogger cunoscut și cu ceva trafic.

  • Tomata

   exactly my point 😛
   sper sa le poti da glas celor 82 de idei. pe mine tare m-ar enerva sa le stiu acolo si sa nu ma apuc de ele. 😛 ale mele de mult imi stau pe creier, da’ nici nu imi venea sa ma scap de ele.

  • Tomata

   multumesc de link, Ioana 🙂 si de compliment.
   nu stiu daca o sa le abordez pe toate. abandonez foarte multe idei pentru ca nu ma apuc de scris imediat cum imi vin. pentru ca apar in cele mai nepotrivite momente, de exemplu la lucru, cand nu am timp si nici nu se cuvine sa le scriu atunci. sau noaptea inainte sa ma culc :))

 • lala

  si eu imi amintesc de postarea cu profesoara pentru ca la fel cum am zis atunci, zic si acum ca si mie mi-ar fi placut sa fiu profesoara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge