Colțul călătoriilor

Am văzut și la Bianca și la Alice suvenirurile cu care se întorc ele din călătorii sau lucrurile de prin casă legate de pasiunea asta care mă leagă și pe mine de ele. Mi-a plăcut ideea și am promis că postez și eu colțul călătoriilor mele (sau ale altora) și-anume, lumea închisă într-o vitrină comunistă din sufrageria mea. Vă spuneam mai demult că tare mi-ar plăcea să-mi renovez „camera mare”, da’ am preferat să investesc banii în călătorii decât în zugrăveală și în mobile noi. Va veni și vremea asta, deocamdată nu crăp dacă nu-mi schimb înfățișarea sufrageriei. Așa că până să-mi pot atârna pe pereți vederile înrămate, până să dau sufrageriei tema asta pe care o iubesc atâta, mă mulțumesc cu colecționarea păhăruțelor (sau shot-urilor) pe care fie mi le cumpăr singură, fie le primesc de la prietenii mei. Dar să vi le prezint, că mi-s tare dragi.

Astea sunt toate și sunt grupate pe țări.

Pe primul raft e locul Italiei, al României și al Franței.

Italia e reprezentată prin Pompei, Roma, Siena și Veneția și niciunul dintre aceste păhăruțe nu e cumpărat de mine. Am fost doar la Veneția, dar am primit suvenirul de la prietena mea, Andrea, la fel ca și cel din Siena. Pompei e de la un fost prieten, Roma de la o altă prietenă foarte bună care e stewardesa în Qatar – deci veți vedea că datorită ei am păhăruțe din locuri în care nici nu visez să ajung.


Din România, mă mândresc cu un păhăruț din Timișoara, cumpărat de mine de la Banat Souvenir, unul din Sighișoara (tot eu l-am cumpărat), o cană de la Peleș și-un păhăruț cu castelele patriei, aduse de Iubi și un păhăruț de la Bran, pare-mi-se tot de la Andrea.

Franța e cea mai bogată în suveniruri – 5 shot-uri: din Touluse (de la Corina, o altă prietenă din facultate), Strasbourg, Moulin Rouge și Disneyland – cumpărate de mine și Paris – de la Andrea.

Pe raftul al doilea sunt țările din care am doar câte 2 sau 3 păhăruțe:
Belgia cu Bruges, Gent și unul al țării – toate cumpărate de mine,

Germania cu Stuttgart, Frankfurt, Munchen, Schloss Neuschwanstein. Deși le-am văzut pe toate, Frankfurt e adus de Moira, prietena mea stewardesă.

La mijloc am Cehia (2 pahare din Praga – unul adus de Andrea, altul de Elena – eu văd Praga abia în mai), Danemarca (Aalborg)  și Suedia (Goteborg) – aduse de prietenul Andreei), Austria (Viena, Obertraun și Salzburg – cumpărate de mine) și Marea Britanie (Londra – de la Andrea și steagul de la Moira).

În stânga, Grecia cu insulele ei: Corfu (de la Corina de mai sus), Lefkada, Ithaca și Kefalonia cumpărate de mine. Iar în spate, Spania cu Barcelona și cu stema – de la Moira și Toledo de la Corina. Păhăruțul cu Barcelona a fost primul din colecție.

Iar raftul de jos e raftul țărilor cu câte un singur pahar: China, Turcia (Istanbul), Argentina, SUA (New York – de la Dojo), Olanda (Amsterdam), Africa de Sud, Luxemburg, San Marino, Slovacia (Bratislava), Croația (Dubrovnik), Thailanda, Serbia (Belgrad), Muntenegru (Budva), Bali, Australia, Malaezia, Maldive, Ungaria (Budapesta), Qatar, Brazilia (Rio de Janeiro).

Sper să îmi îmbogățesc colecția cu și mai multe locuri văzute cu ochișorii mei. Sau să le văd pe cele care au deja un suvenir la mine în vitrină. 😛

Later edit: “Acest articol face parte din seria de articole dedicate amintirilor dragi si suvenirelor aduse din calatorii, scrise de unii dintre cei mai buni bloggeri de travel din Romania. Va invit deci sa cititi si articolele scrise pe Blogul Larisei, Hai la bord, Fun tur, Catherine – Crossroad, 1001 calatorii, Bucketlist, Adriana Cocic, Aliceee Traveler, Airlines Travel, Bialog, Elena Ciric, Paravion, Turist in tara mea, Hai hui, Lucian Hirsu, si Imperator travel” (de la care am si furat acest text 😛