Pentru că e nevoie să ni se reamintească

Uneori poate să ni se spună același lucru și de 100 de ori. Literalmente de 100 de ori, și tot nu ținem cont de el, tot îl amânăm, tot găsim altceva mai bun de făcut în locul lui. Mai ales când e vorba de mers la doctor.

Despre cancerul la sân am scris deja pe blog nici mai mult, nici mai puțin de 5 articole, (ăsta e al 6-lea) cu diverse ocazii pentru diferite campanii. Se întâmplă foarte rar să reiau teme și subiecte, însă despre unele scriu de câte ori se ivește ocazia. Mă bucur că tot mai multe branduri internaționale, indiferent de domeniul în care prestează, iau o pauză de la activitatea lor obișnuită și se opresc și asupra unor probleme serioase, importante.

De 10 ani deja, Avon luptă pentru conștientizarea riscurilor, pentru atragerea atenției asupra acestei boli necruțătoare și pentru strângerea de fonduri. Sunt sigură ca doamnelor și domnișoarelor nu le sunt străine bijuteriile roz cu semnul infinit din broșurile Avon, deci pentru nimeni asta n-ar mai trebui să fie o noutate.

Noutatea, însă, este Programul Național de Depistare Precoce a Cancerului la Sân. Avon și Rețeaua Privată de Sănătate, Regina Maria, și-au unit forțele pentru a oferi femeilor de peste 40 de ani 2500 de mamografii gratuite. Deși acest număr a fost depășit, înscrierile încă se pot face pe site-ul www.stopcancerlasan.ro. Pentru ca toate cele peste 6000 de femei care deja s-au înscris și pentru cele care se vor mai înscrie să poată beneficia de o mamografie gratuită, Avon și Kanal D organizează pe 3 Noiembrie un teledon începând cu ora 21. Emisiunea poate fi urmărită live, va fi prezentată de ambasadoarea Avon România, Andreea Marin Bănică, și toți cei care vor să se implice, pot dona 2 euro printr-un sms la numărul 8835. Puteți trimite sms oricând până pe 3 noiembrie, nu-i musai în timpul emisiunii.

Dincolo de această campanie, de eforturile companiei Avon și de evenimentele organizate de diverse branduri, doamnelor care îmi citiți blogul, dragele mele, nu așteptați o acțiune de genul ăsta pentru a merge la doctor. Nu așteptați să vă invite cineva să aveți grijă de sănătatea voastră, nu așteptați să apără nodulul, durerea, cancerul. Mergeți la doctor, faceți-vă o ecografie dacă aveți până în 30-35 de ani sau o mamografie dacă aveți peste. E vorba de sănătatea voastră, de voi, de bucuria de a trăi sănătoase. Nu mai așteptați!