Obiceiuri sănătoase pentru bărbați

Că blogul ăsta e citit în proporție de 80-90% de către femei am aflat demult, m-am obișnuit cu ideea și merg mai departe. Însă din când în când mai aflu că mă mai citesc și bărbații. Și pentru că nu-s specialistă în recomandări de genul, m-am apucat de căutat pe net alte obiceiuri sănătoase pe care nu le-am amintit până acuma, special pentru bărbați. Dar să nu înțelegeți din asta că tot ce-am scris până acum pentru campania Activia, în materie de obiceiuri sănătoase, e doar pentru femei (ok, poate zumba nu-i baș pentru bărbați ;)) ). Că și bărbații trebuie să mănânce sănătos, să facă mișcare și să ducă un trai echilibrat, fără excese. Așadar, consultând revistele online askmen.com și menshealth.com, iată ce-am găsit pentru voi.

Evitați lifturile

Nu urcați pe scări pentru a demonstra că urcatul pe jos face piciorul frumos, ci pentru că de când aveți mașină, și până la buticul din colț mergeți cu ea. Dacă stați la etajul 8, luați-o pe scări, cu plasele în mână, în fiecare zi. Și o să vedeți cum condiția fizică se va îmbunătați. Unde mai pui că-i pe gratis și nu te costă nimic mișcarea asta.

Îngrijiți-va de grădină

Din experiență vă spun că munca în grădină e extraordinar de solicitantă. De fiecare dată când tund iarba cu trimerul, a doua zi am febră musculară la brațe și puțin și-n talie de la mișcarile rotative pe care le fac. Sa nu mai zic despre tunsul gardului viu cu foarfeca specială. Faceti asta de 2 ori pe luna si puteti spune ca nu mai aveti nevoie de sala.

Mergeți cu bicicleta la lucru

Nu mai consumați motorină/benzină, ajungeți la timp că e mai ușor să te strecori cu bicicleta decât cu mașina, faceți mișcare și protejați natura. Singurul dezavantaj e că ajungi la lucru transpirat și nu toate firmele au băi dotate cu duș. Dar dacă aveți și avantajul ăsta… chiar n-are rost să scoateți mașina din parcare.

Luați lecții de dans

Nu, nu-i gay să știi să dansezi în doi. Întrebați orice femeie și-o să vă convingeți că atât eu, cât și revistele glossy avem dreptate. Spunea cineva, nu mai știu cine, că dansul poarta numele si de „sex pe verticală” și pe bune că-i adevărat. Senzual, incitant, solicitant, împușcați doi iepuri deodată: vă construiți musculatura și o impresionați pe ea.

Desigur, toate se pot aplica și la doamne, da’ azi vorbim numai pentru și despre ei… 🙂