Câteva chestii recent învățate despre machiaj

Ziceam că trecem la lucruri mai serioase acuma că mi-am făcut de cap și v-am povestit de ultima mea obsesie.

Weekendul ăsta a fost unul destul de plin de activități, da’ acuma aleg să vă relatez doar despre una dintre ele, adică despre make-up session-ul la care vă invitam săptămâna trecută. Îmi pare tare rău că unele fete n-au ajuns și-mi pare și mai rău că n-am apucat să le anunț pe cele care ar fi vrut să vină în locul lor. Dintre fetele care s-au arătat dornice la mine pe blog au fost Oana, Anca și Gabi. Celelalte 3 fete n-au mai ajuns. Daaaar, noi ne-am simțit ca niște dive. Am mai spus eu cu altă ocazie că orice vizită la un salon are efect miraculos asupra psihicului, așa că și de data asta a fost la fel.

Make-up session-ul Organique n-a fost o simplă ședință de machiaj, a fost și-un fel de inițiere în activitatea asta transformatoare.

Am ajuns prima (după Cristina și Raluca de la Organique, care erau deja acolo), așa că am beneficiat imediat de serviciile make-up artistului Oti. 😀 Cum vă spuneam și data trecută… nu m-a mai machiat nimeni până duminică. Așa că eram tare curioasă cum voi arată și, mai ales, cum sunt produsele organice, față de ce folosesc de atâția ani.

Trucuri de machiaj

Ok, se poate să citiți rândurile de mai jos cu o sprânceană ridicată a la „adică asta nu știa că așa se face?” , da’ chiar de nu m-ați văzut niciodată nemachiată, nu înseamnă că stiu 100% cum se face. Duminică am învățat următoarele chestii:

–    Înainte să te dai cu fard de pleoape, aplică puțin corector cu ajutorul unei pensule. Da’cred că nu-i nici un bai dacă îl intinzi cu degetele.  Trucul ăsta are 2 efecte: ascunde eventuale pete și nuanțe ale pielii și păstrează machiajul un timp mai îndelungat. Eu știam că fondul de ten are efectul ăsta, da’ cum nu mă dau zilnic cu fond de ten, mi-a scăpat total din vedere că există și batonul corector care poate face asta.

–    Nu e bătut în cuie să te dai cu fond de ten înainte să te machiezi, însă e un „must” să îți cureți fața. Fondul de ten mi-a fost aplicat la final (de fapt înainte de ruj), cu o pensulă, nu cu un burete și nici cu degetele așa cum fac eu. M-a surprins metoda asta, mai ales că deja eram machiată la ochi, sprâncenele erau și ele colorate. Însă fondul de ten a acoperit tot ce trebuia să acopere și nu a stricat machiajul așa cum mă temeam.

–    Organique are un produs multi funcțional, pe care deși îl aveam, nu îl foloseam decât pe post de fard de ochi. Numai că produsul ăsta, pudra minerală Green Equinox, poate deveni pe rând gloss de buze, lac de unghii, pudra de sprâncene, fard de pleoape sau tuș de ochi. Cum? În combinație cu alte produse. De exemplu, ai un gloss incolor, înmoi puțin vârful în cutiuța cu praf și te dai pe buze. Poți obține orice nunață vrei. Oricum din gama de 24 de culori ai de unde alege. Apropos, o singură cutiuță costă în jur de 20 de lei. Apoi, pentru lacul de unghii ai nevoie de un lac incolor, pe care îl folosești la fel ca pe gloss… înmoi vârful pensulei în praf și te dai pe unghii. Endless poșibilities. Pentru obținerea tușului se recomandă un gel de ochi, chiar și picături Visine pentru a lega pudra și a o face bună de întins pe pleoape. Am rămas toate uimite câte se pot face cu pudra asta. Unde mai pui că-i organică, deci poți s-o aplici și în jurul ochilor, și pe buze și pe unghii și nu pățești nimic.

–    Am mai învățat cum să mă dau cu fard astfel încât să fie cât de cât simetric. Și-anume cu o pensulă sau cu un băț de-ala cu burete în vârf, dar să fie cu coadă lungă. Și-apoi nu desenez linii, ci tamponez pleoapa astfel încat culoarea să se așeze bine.

După sesiunea de machiere, Raluca ne-a povestit puțin despre ce înseamnă produsele organice (înseamnă că nu sunt testate pe animale și că nu conțin chimicale nocive). Apoi ne-a mai spus că orice conține E120 (sper că am reținut bine numărul) are ceva de-a face cu sângele de purice (sau păduche) și că nu-i bine să fie acolo. Mmmmkey… o sa fiu mai vigilentă.

M-am intins deja mult, deci nu vă mai rețin atenția decât cu recomandarea de a încerca produsele organice. S-ar putea să aveți surprize plăcute. Așa cum am avut și noi duminică.


Organique site | Facebook | Twitter

Mai multe poze de la eveniment gasiti pe Facebook.