Ce urmează după House și Desperate Housewives?

Știu că voi primi o grămadă de recomandări ca răspuns la întrebarea din titlu, însă înainte să ajungem la ele, aș vrea să ne oprim puțin asupra celor 2 seriale.

Nu că nu ne-am mai fi oprit și cu alte ocazii, însă nu pot lăsa nemarcat momentul despărțirii de actorii care mi-au devenit atât de dragi.

Nu-mi vine să cred că m-am uitat la aceste seriale timp de atâția ani (în cazul Nevestelor disperate 7 ani, iar în cazul lui House, „doar” din 2009, deci de 3 ani – hmmm, aveam impresia ca sunt mai mulți). Ani în care așteptam cu sufletul la gură să mai apară un episod, în care mă abțineam cu greu să nu mă uit la el până nu mai veneau și altele ca să-mi iau supradoza necesară și cum mă bucuram de venirea toamnei (și) pentru că reîncepeau House, Desperate Housewives și Grey’s Anatomy. De anul ăsta… voi aștepta toamna doar pentru Grey’s Anatomy, pentru că House, Wilson, Foreman, Chase, Lynette, Bree, Susan, Gaby și Renee nu se mai întorc. 🙁

Am văzut ultimul episod din House săptămâna trecută, înainte să merg la blogmeet – am și întârziat pentru că nu mă puteam dezlipi de laptop – iar de la Desperate Housewives mi-am luat rămas bun duminica asta. Duminica e ziua în care mă uitam la serialele mele, celelelalte seri ale săptămâanii fiind rezervate serialelor la care mă uit cu Iubi.

Spoiler – nu citiți dacă nu vreți să știți ce se întâmplă!

Înainte de a mă apuca de ultimele 5 episoade din House, tot netul vuia, colegii și prietenii se abțineau cu greu să nu dezbată finalul, așa că presiunea era destul de copleșitoare. Trebuia să văd și eu what the fuss was all about. Cu câteva luni citisem pe net că unul dintre personajele principale ale unuia dintre cele mai iubite seriale va muri… În comentarii se vehicula numele lui House și, nu mă miram să fie așa, având în vedere cât de inadaptat e personajul. Cum să se termine altfel dacă nu cu moartea lui? Apoi, când a murit Mike din Desperate Housewives, șocată de această răsturnare de situație fix înainte de marele final… mi-am zis că poate totuși nu moare House. Dar suspiciunea n-a dispărut. Aproape că mi-a fost confirmată, da’ cum americanilor le plac happy endingurile… House a înviat din morți și finalul a fost minunat. Eu una am nevoie de finaluri fericite, sunt prea multe chestii urâte în viața asta, vreau ca măcar filmele și serialele să mă mintă frumos. House și-a îndeplinit misiunea. Un serial cu episoade aproape trase la xerox, cu aducerea pacientului până în pragul morții, ca apoi să-l salveze o singură pastilă, m-a păstrat fidelă prin umorul specific lui House, prin diversitatea bolilor și prin fascinația mea pentru serialele cu doctori. Nu cred că voi uita niciodată că „It’s never Lupus” și „Everybody lies”. De-aș avea timpul de partea mea… cu siguranță aș revedea toată seria cap coadă.

Despre Desperate Housewives, of cât aș putea să vorbesc despre fiecare în parte și despre toate luate la un loc. Le-am îndrăgit de când le-am cunoscut. Am adorat-o pe superficiala Gaby, care s-a dovedit a avea o inimă de aur, pe împiedicata Susan, care a avut atât de suferit și care m-a făcut de atâtea ori să râd, pe Lynette cu care m-am identificat de mii de ori, ale carei metode le-am admirat și m-au distrat în egală măsură, pe sofisticata și eleganta Bree, plină de defecte (alcoolică, promiscuă, complice la crimă), dar și pe soții lor, la fel de plini de calități și defecte. Am văzut duminică ultimul episod, dar, spre deosebire de House, Desperate Housewives mi-a lăsat o părere de rău. S-a terminat cu bine pentru toate, fiecare s-a realizat așa cum își dorea și a reușit să-și ducă misiunea la îndeplinire, dar de prietenia lor s-a ales praful. După atâția ani petrecuți pe Wisteria Lane, printre atâtea secrete și atâtea încercări care le-au apropiat și le-au îndepărtat una de alta, dar pe care le-au biruit, promisiunea de a rămâne mereu prietene și de a mai juca poker din când în când s-a diluat odată cu mutarea lui Susan și apoi a celorlalte din suburbie… Mi-ar fi plăcut să le știu tot acolo, făcând jogging, gătind sau mergând la cumpărături în același mediu. Nu-mi place să mă gândesc la aceste 4 personaje răsfirate în toate zările. Ok, poate m-am implicat prea mult în serial… da’ mie când îmi place ceva îmi place.

Am mai rămas cu Grey’s Anatomy, cu Rookie Blue și Downton Abbey – alte trei seriale care-mi plac la fel de mult și despre care vă voi vorbi la vremea potrivită. Deocamdată mă bucur că Grey’s mai are două sezoane și mă gândesc să mă apuc de The Good Wife. Lăsați recomandările să curgă. Știu că abia așteptați. 🙂