Să salvăm și o clădire

În mod normal nu aș spune asta, da’ io-s cinstită și-i dau Cezarului ce-i al Cezarului: comunitatea de bloggeri din Cluj e cea mai tare.

Motivul care mă face să admit asta și să o mai și scriu pe blog e următorul gest:

Pentru că poza nu vă spune prea multe, explic: ieri, după ce-am văzut pe twitter, pe facebook și pe bloguri că se tot vehicula ceva Elixir al Dragostei, am primit și eu la lucru o sticluță cu misterioasa licoare. Degeaba m-am chinuit să scanez codul de pe ambalaj că nu mi-a ieșit, așa că am așteptat până am ajuns acasă, să facă Iubi, ca io cu tehnologia… na… mai greu. 😀


Acest Elixir al Dragostei este o invitație de a salva Muzeul Farmaciei din Cluj. Știați că există un astfel de muzeu? Eu, chiar dacă am văzut bannerul pe blogul TvDeCe-ilor, n-am avut niciodată curiozitatea să dau click să văd ce-i acolo (da, io’s doar un cititor de bloguri, nu dau click pe bannere – urât din partea mea). Acum, că o frântură din acest muzeu a ajuns la mine, am deschis ochii și am citit pe unde am găsit, inclusiv în scrisoarea care îmi e adresată (și la care am ajuns după ce-am reușit să descifrăm codul), că un mare pericol atârnă deasupra acoperișului celei mai vechi farmacii din Cluj.

Bloggerii clujeni si-au unit forțele pentru a salva această clădire, după ce a fost retrocedată. Pentru că farmecul acestei farmacii stă în pereții care o adăpostesc, mai exact în Casa Hintz, bloggerii vor să facă tot posibilul ca Ministerul Culturii să răscumpere sediul și Muzeul să rămână acolo unde e.

Anul ăsta sper să ajung de 2 ori la Cluj: la concertul Roxette și la TIFF. Si cu siguranță, măcar o dată mă voi duce și la Muzeul Farmaciei.

Voi, cei care sunteteți din Cluj sau care aveți drum pe-acolo vineri, pe 24, chiar de Dragobete, Muzeul Farmaciei va fi deschis pentru o Seară a Iubirii. Biletul costa doar 3 lei și veți putea afla cum se prepară un elixir al iubirii. Plus, un concert al trupei OM.

Dacă mergeți, să-mi povestiți și mie cum a fost. 🙂