Momentan nu visez

De curând mi-am luat blogul la puricat și am luat decizia de a reveni asupra unor posturi pentru că în 4 ani și jumătate de blogging, opiniile mele și felul de-a vedea lucrurile s-au schimbat atât de mult încat cele scrise în urmă cu câțiva ani chiar nu mai coincid cu ce gândesc acuma. Primul post pe care vreau să-l revizuiesc se numește Vise imaculate și a fost scris când încă locuiam pe blogspot, pe data de 12 iunie 2007. Ah, bun an 2007… Pe vremea aia nici măcar nu știam cu ce se mănâncă “profesia” de blogger, scriam doar pentru a-mi citi gândurile scrise undeva, scriam stângaci și de multe ori când citesc ceva de pe vremea aia mă și pufnește râsul. Pe atunci nu scriam posturi sau articole, ci bloguri. :)) Așa credeam eu că se numesc textele mele zilnice.

Am vrut să reiau ideile din acel post nu neapărat pentru că acum ar fi foarte diferite. Încă mi-aș dori să am un hotel de animale, încă mi-ar plăcea să înființez un adăpost pentru câinii vagabonzi, încă aș vrea să adun cele mai bune texte și să le public într-o carte, încă îmi doresc să văd lumea întreagă.

Însă ce nu mai coincide cu 2007 e disponibilitatea de a-mi indeplini visele. Nu coincide energia. Sunt acolo, în stadiul de „mi-ar plăcea să” și probabil vor mai rămâne acolo multă vreme. Pe unele poate le voi îndeplini, pe altele poate nu.

Azi, după 4 ani, mă gândesc care sunt visele mele de acum, pe lângă cele mai sus menționate. Am doar două vise, dintre care unul e însoțit de-o temere. Primul e atât de dorita mea libertate, de care v-am tot vorbit, al doilea e un copil. Una dintre cele mai mari frici ale mele e nașterea unui copil cu probleme de sănătate. Cred că aș înnebuni cu zile dacă ȘI copilul meu ar fi bolnav și în loc să mă bucur de el, să-l văd crescând bucuros, să-i plâng de milă și să îmi blestem soarta. Sună înfiorător de egoist ce spun eu acum și știu că nimeni nu-și dorește un copil bolnav, dar eu n-aș mai putea face față la încă o provocare de-asta cu boli, spitale și atâta nefericire. Nu cred că aș mai putea duce…

Iată cum un post despre vise s-a transformat și într-unul despre temeri.
Momentan nu visez… trăiesc așa într-un tumult de evenimente și întâmplări, încât uneori aș vrea să am o clonă cu care să mai împart din responsabilități. Unele evenimente sunt plăcute, altele neplăcute, dar necesare. Nu mai rămâne loc de vise. Doar de dezamăgire uneori.