Cu X nu cu R

Pentru o persoană care nu se prea dă în vânt după masaje (de orice fel), mă lipesc de ele destul de des. Sau ele de mine, mai bine zis.

Vă spuneam ieri că săptămâna trecută am fost răsfățată de mai multe ori și în mai multe feluri, așa că azi o să vă povestesc despre experiența mea cu masajul eXotic. eXotic, da? Știu că v-ar plăcea să citiți despre cel cu R, dar încă nu-s așa dezinhibată. Nici să mă supun unui astfel de tratament, nici să vă povestesc despre el. ;))

Așadar și prin urmare, lunea trecută, pe la 9 fără un sfert seara, m-am înființat la Lorenza Beauty Spa, (la mall, unde altundeva?) pregătită pentru necunoscut. Am mai fost eu la masaje, cum ar fi cel anticelulitic, la băi turcești, da’ ăsta chiar suna… exotic și nu știam la ce să mă aștept să mi se întâmple. Cu atât mai mult cu cât tipa pe care am sunat-o să-mi fac programare, mi-a zis că se face din cap până în picioare. :-s Ah, nu v-am spus cum de-am ajuns să merg la masaj de-ăsta, mai ales că nu-s adeptă. Păi am niște prietene foarte atente la comportamentul și la nevoile mele, așa că s-au gândit că am nevoie de puțină relaxare prin masaj. Deci a fost un cadou, că de bună voie nu m-aș fi dus. Însă, asta s-ar putea să se schimbe.

Mbuuun și ajung eu acolo, punctuală ca de obicei, și două maseuze mă așteptau cuminți pe canapea. Una dintre ele mă conduce într-o cameră parfumată, luminată doar de câteva lumânări mici, unde se auzea o muzică de-aia de te adoarme dacă îi dai voie. Cald tare în cămăruța obscură și frumos mirositoare. Fata iese, mă lase să mă dezbrac (îmi dă voie să păstrez „nemenționabilii”, vorba lui Dojo, în rest, jos textila). Nu știu cum de am eu parte numai de masaje de-asta pentru care tre’ sa mă dezbrac aproape de tot. Mă înfășor în prosop, mă sui pe masă și astept. Vine și fata, îmi dau prosopul jos și mă intind pe burtă pe o masă de-aia cu gaură pentru față.

Și de-atunci începe distracția: îmi toarnă ulei cald pe șira spinării – ioi, fain sentiment – și începe să mă maseze. În tot acest timp îmi spune că masajul exotic e exotic pentru că e cu uleiuri esențiale calde, care au efect de calmare a musculaturii si de relaxare a simțurilor. Eram destul de încordată, că abia suportam să îmi maseze umerii și gâtul, să nu mai zic de un gâlmoț pe care mi l-a găsit în zona omoplatului stâng și care a cam durut până s-a risipit. Mi-a spus că sunt noduli care se formează de la stres și de la poziții nepotrivite. „Mie-mi spui?” mă gândeam eu, la cât de încovoiată stau deasupra laptopului și la câte am pe cap.

După ce mi-a masat fiecare centimetru de pe spate, a trecut la brațe și apoi la degete. Dacă ar fi să aleg… cred că asta cu degetele și cu brațele mi-a plăcut cel mai mult. Fata mi-a spus că e kinetoterapeut și că seara, când ajunge acasă, după 6-8 ore de masat aproape într-una, o dor încheieturile. Mi-a mai spus și că aceasta nu e o meserie pe care să o practici o viață întreagă pentru că are efecte dăunătoare asupra corpului, mai ales asupra mâinilor. Ceea ce nu se poate spune despre beneficiarii masajului.

Când a terminat și cu mâinile a trecut la picioare. A fost bine și pe picioare până când s-a apropiat de tălpi, moment în care eram pregătită să-i spun că „acolo nu”, dar totuși am zis să văd cum o fi, dacă la băi turcești am acceptat și chiar mi-a plăcut. Deși mi-am tras picioarele la prima atingere, după ce m-am obișnuit, a fost chiar fain de tot. Nici mie nu-mi vine să cred că spun asta, darămite că s-a și întâmplat. :))

Odată masate și picioarele, m-am întors pe spate și masajul a continuat de la mijloc în jos și de la gât în sus. Chiar și în cap și pe față…

Ce să vă spun? Aș fi adormit acolo dacă mă mai lăsa mult singură când a ieșit ca să mă schimb. Nu-i o afacere prea bună să te duci undeva de unde trebuie să te întorci. Genul ăsta de masaj ar trebui să vină să ți-l facă acasă și când se termină să nu te mai ridici din pat.

Asta a fost experiența mea cu masajul exotic, și acum că știți cum e și nu mai faceți confuzia cu cel cu R, poate îndrăzniți și voi. Merită, pe bune că merită. Parcă plutești când ieși din salon, după 50 de minute de relaxare. Corpul e atât de ușor, nimic în tine nu mai e tensionat, crispat, încordat, eși Zen și te duci să te culci.

Acuma că am aflat cum e… o să îl pomenesc de multe ori, în multe seri, după multe zile obositoare. Și cred că încetul cu încetul o să îmi schimb atitudinea față de masaje.

Vorbim de #obiceiurisanatoase, nu? Asta e unul dintre ele. Pentru trup si minte.

*sursa imagine

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge