Cine ne spune unde să mergem în oraș?

Probabil cel mai simplu răspuns la întrebarea asta și cel pe care l-ar da toți, mai mult ca sigur, ar fi: una dintre revistele săptămânale distribuite gratuit prin diverse locații. Acolo puteți găsi programul de la cinema, de la teatru, unele expozitii, party-uri din diverse cluburi, etc. Însă de cele mai multe ori, sunt cam aceleași locații, cam aceiași organizatori care plătesc și reclamă. Din punctul meu de vedere, aceste reviste, sau fițuici cum li se mai spune, sunt binevenite, însă nu sunt singurele opțiuni când vine vorba de a răspunde la întrebarea din titlu. Pe net există o grămada de site-uri care se ocupă cu informarea publicului despre evenimentele care se întâmplăa în Timișoara, evenimente din toate sferele de interes. Cu siguranță fiecare dintre voi știe și își ia informația aceasta de pe un anumit site, însă vreau să vă aduc în atenție alte două site-uri dedicate evenimentelor din Timișoara, poate mai puțin cunoscute, dar utile.

Primul ar fi evive.ro, un site dedicat evenimentelor artistice și culturale din Timișoara și imprejurimi. Nu vă informează cu privire la tot ce se întâmplă în oraș, ci doar la ieșirile de care nu se ocupă în detaliu celelalte publicații și site-uri. Așadar, pentru cei preocupați de latura asta mai puțin promovată a orașului, evive.ro e site-ul pe care îl puteți consulta pentru a fi la curent cu evenimentele culturale.

Al doilea ar fi evtm.ro, siste care cumulează evenimente din mai multe domenii, de la expoziții la festivaluri, de la filme la party-uri, de la teatru la întruniri obișnuite în diverse localuri. Mie îmi place foarte mult cum e organizat site-ul, cu calendarul ăla mare în prim plan. Dai click pe o zi care te interesează și vezi toate evenimentele din ziua respectivă, cu dată, oră, locație, hartă, preț de intrare și o descriere a celor ce se vor petrece.

Acestea fiind zise, vă urez spor la ieșit și distracție plăcută. Mi-ar plăcea și mie să-mi pot face de cap cu ieșiri oricând am chef…